A BioHPP egy PEEK (polyetheretherketone) bázisú termoplasztikus anyag, mely évtizedek óta sikeresen használt összetétel a sebészeti helyreállítások területén. Köszönhetően nagy stabilitási és rendkívüli polírozhatósági tulajdonságainak a BioHPP alkalmas csúcsminőségű fogpótlások előállítására. Rugalmassági tulajdonságai nagymértékben megközelítik a természetes csontét, így nagyobb méretű pótlások gyártására is alkalmas. Az esztétikus fehéres vagy fogszínű árnyalata a vázak előállításánál is nagy előnyt jelent. Nagyfokú vízben oldhatatlansága teszi tökéletesen biokompatibilissá, mely előnyt jelent allergiás betegek kezelésekor

BioHPP az új csúcsanyag

A csúcsteljesítményű polimerek kiválóan alkalmazhatóak a rögzített vagy kivehető fogpótlások vázanyagaként. Egyrészről lényegesen olcsóbbak, mint az aranyötvözetek, másrészről jóval kisebb súlyúak és könnyebben kidolgozhatóak mint a NEM-és titánötvözetek, vagy a kerámiák és a cirkónium-dioxid. Ezeken felül nem elhanyagolható az a tény, hogy a növekvő számú fém-allergiás betegeknél a legmegfelelőbb megoldás egy teljesen fémmentes pótlás.

Mitől olyan különleges a BioHPP ?

A BioHPP (High Performance Polymer) egy kifejezetten a fogászat számára kifejlesztett PEEK variáns. Köszönhetően a hozzáadott kerámia töltőknek, optimális mechanikai tulajdonságokat alakítottak ki a fogászati felhasználásra a híd és korona technikában. A kerámia szemcsék mérete 0.3 és 0.5 mikron közötti. Ennek a renkívüli kis méretnek köszönhetően tökéletesen homogén. Ennek következménye a maximális tömörség, mely magasfokú polírozhatóságot eredményez. Ez megakadályozza a plakképződést, ezáltal csökkenti az elszíneződés esélyeit.

Rugalmassági modulusa 4000 Mpa, amely nagyjából az emberi csonténak megfelelő, így csökkentve az állcsontra jutó terhelés mértékét. Ennek következtében a legmegfelelőbb vázanyag implantátumos restaurációk esetén.

Magas kopásállósága és precíz kialakíthatósága, magas frikciót biztosít szekunder rendszerek készítésénél. Így önnmagában alkalmassá teszi ehhez, akár további elhorgonyzási rendszerek használata nélkül.

Teljes felhasználhatóságának csak a fantázia szabhat határokat, legyen szó akár csavarozott pótlásokról, beragasztott koronákról, hidakról,bonyolult teleszkóp vagy sínes rendszerekről, vagy akár csak egy csapcsonkról.

Biohpp

Szekunder