A XXI. század fogorvosának már széles választék áll rendelkezésre, amikor az esztétikus, direkt vagy indirekt helyreállításokhoz rögzítőcementet szeretne választani. Csekély vagy minimális retenció esetén fontos választási szempont a ragasztási erő is. Ezért a fogászati gyártók a nagyobb kötéserőt igénylő indirekt vagy direkt fogpótlások végleges rögzítésére a műgyantaalapú, úgynevezett rezincementeket ajánlják, mert ezek egyesítik a kémiai és a mikromechanikai kötés erejét. A rezincementek közelmúltbeli elterjedését segítette számos előnyös tulajdonságuk, mint az azonnali kiemelkedő kötőerő, a nagyfokú kopásállóság, a kiváló széli záródás, illetve az, hogy nem oldódnak a nyálban. Ugyanakkor a többi ragasztócementtől eltérően (foszfát-, karboxilát-, üvegionomer cement) a rezincementek lege artis alkalmazása során számos nehézséggel kell szembenézni. Technikailag több lépésre van szükség, a ragasztás anyag- és időigényes. Az anyag magas viszkozitása nehezítheti a fogpótlás pontos helyreillesztését.

A rezincementek csak száraz környezetben használhatók (egyes fogpótlások esetén előnyös lehet a kofferdam használata), ugyanakkor az erősen leszárított fogfelszínek a tapadási erő ellen is dolgozhatnak. Érdemes megemlíteni még a nehezen hozzáférhető (például interproximális) fogfelszínek kezelhetőségét, továbbá a polimerizációs megvilágítás nehézségeit is. Az önsavazó és a nedvességtűrő ragasztók (bondok) megjelenésével, illetve a zománc és dentin együttes savazásának elterjedésével egyszerűbbé, gyorsabbá, kevésbé technikaigényessé vált a rezincementekkel végzett ragasztás. Az önsavazó bondok a dentincsatornákba horgonyozzák el a rezincementek közbejöttével a fogpótlásokat. A kötési erő 20–40 MPa, ennek létrejöttében a hibridréteg kialakulásának jelentős szerepe van. A hibridréteg a dentin kollagénrostjaiból, valamint az azt „átszövő” műgyanta polimer szálakból áll. Létrejöttében fontos a fogfelszín nedvessége. Mivel a ragasztás nedves fogfelszínen történik, az eljárást wet bondingnak nevezi a szakirodalom.

A tömőanyagok felhasználásának egyszerűsítését eredményezte az úgynevezett all-in-one bondok megjelenése. Ezek az anyagok természetesen a rezincementek felhasználását is megkönnyítették. A továbblépés egyik kérdése az lett, hogy lehet-e még tovább egyszerűsíteni a folyamatot, azaz lehet-e „mindent egy lépésben” kínáló rezincementet előállítani. A VOCO is megadta a választ. A VOCO korábban a Bifix QM rezincement és a Futurabond DC bondanyag együttes alkalmazását javasolta, de mára ezt felváltotta az egylépéses ragasztó. A Bifix SE egy univerzális, kettős kötésű (fényre és kémiailag is kötő), önsavazó, rezin/kompozit/műanyag bázisú ragasztórendszer, amely már bondanyag nélkül is alkalmazható.

A Bifix SE használható indirekt kerámia, cirkónium, fém, kompozit fogpótlások (korona, híd, inlay, onlay) ragasztására, valamint csapok beragasztására is. Használata esetén nincs szükség semmilyen adhezív vagy kondicionáló anyagra. A Bifix SE kettős funkciójú metakrilátot, savas metakrilátot és szervetlen töltőanyagot (70% w/w) tartalmaz. Háromféle színben létezik: univerzális (U), transzparens (T), illetve fehér (WO). Az úgynevezett quickmix fecskendő segítségével az anyag automatikusan keveredik, kiküszöbölve a keverési hibákat és a levegőbuborékokat. Minden készlet tartalmaz normál és endo keverőcsőröket is.