Budapest, 2015. január 10.

Az idei esztendő második szombatján több mint 70 fogorvos találkozott az Academy Golf Budapest Klubban, hogy megismerkedhessen a HappySmile rendszerrel, annak gyakorlati alkalmazásával, illetve, hogy megszerezhesse a HappySmile certifikációt.

DSC_0061

A kurzus délelőtt 10 órakor kezdődött, és este 18 óráig tartott az ismeretek megszerzésének a lehetősége.

A programot Langmár Zsolt laborvezető nyitotta meg „Ember a gép mögött” című előadásával, aki a HappySmile Láthatatlan Fogszabályozó Rendszer tulajdonosa.

Langmár Zsolt 1995 óta fogtechnikusként a fogszabályozásra specializálódott. 2007-ben kiérdemelte a „Földvári Imre díj” 3. helyezését. 2012-ben – elsőként Magyarországon – kezdte el a digitális fogszabályozás meghonosítását, a 3D CAD/CAM alkalmazások bevezetését az orthodonciában. Az elmúlt években rendszeresen tartott előadásokat Dental World szakkiállításon, illetve a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen a szakvizsga előtt álló orthodontusoknak is. Publikációi folyamatosan megjelennek a „Fogtechnika” című szaklapban. A fogszabályozás terén végzett közel húsz éves szakmai tapasztalata garancia a DigitalOrtho Studio-ban folyó munka minőségi színvonalára.

DSC_0097

Langmár Zsolt bevezetőjében szólt a rendszer alapjairól, bemutatta a laborban zajló folyamatokat, illetve a technológia sajátosságait.

Az első előadást dr. Csiki Péter, a Stúdió vezető orvosa tartotta.

Dr. Csiki Péter számos európai országban (Olaszország, Írország, Anglia) regisztrált fogszabályozó szakorvos, aki a budapesti Csiki- Fogszabályozás rendelőn kívül Milánóban és Sopronban is praktizál. 2002 óta „Invisalign” certifikált orvos (elsők között Magyarországon). 2012 óta a „Pitts Progresive Study Club” tagja, amelynek munkájában – meghívásos alapon – a világ minden részéről részt vesznek fogszabályozó orvosok. 2014-ben elvégzett az USA-ban egy 2 éves programot, mely után megkapta a „Master in Orthodontics” címet. Európában és az USA-ban is rendszeresen tart előadásokat, valamint továbbképző kurzusokat.

DSC_0153

Dr. Csiki Péter előadásában az esetválasztásról, a kezelés során fellépő esetleges problémák megoldásáról, illetve a rendszer bemutatásáról adott tájékoztatást néhány indikáción keresztül.

A délutáni programot dr. Borsos Gabriella előadása indította.

DSC_0157

Dr. Borsos Gabriella 2005 óta a Heim Pál Gyermekkórházban tutorként vesz részt az osztályon dolgozó rezidensek oktatásában. A SE Doktori Iskolájában 2014-ben PhD fokozatot szerzett. Számos neves hazai és külföldi kongresszus előadója, többek között első magyar fogszabályozó orvosként kapott lehetőséget 2005-ben Párizsban, hogy a World Federation of Orthodontics kongresszusán kutatásait ismertethesse, illetve 2007-ben Washingtonban, az American Association of Orthodontics éves kongresszusán. Jelenleg is tagja a legnevesebb nemzetközi szakmai társaságoknak; mint pl. az European Orthodontic Society-nek, a World Federation of Orthodontics-nak, az American Association of Orthodontics-nak, ahol rendszeresen tart előadásokat is.

Balról: Langmár Zsolt laborvezető, dr. Borsos Gabriella Phd, dr. Csiki Péter MSc, Solymosi Béla kereskedelmi vezető.

Balról: Langmár Zsolt laborvezető, dr. Borsos Gabriella Phd, dr. Csiki Péter MSc, Solymosi Béla kereskedelmi vezető.

Dr. Borsos Babriella saját dokumentált kezelésein keresztül mutatta be a megfelelő esetválasztást és az esetleges kontraindikációkat.

A nap harmadik előadója Pintér Szabolcs kommunikációs szakember volt, aki a mai igényekhez igazodó rendelői marketingstratégiáról és a közösség erejéről tartott előadást.

DSC_0189

Ezt követően bemutattuk a digitális orthodoncia fejlődését, néhány eszköz – pl. oralscanner – segítségével.

A program igazán vidám hangulatban zárult, egy fergeteges dobshow-val. A megjelentek jó hangulatban, megelégedéssel távoztak az egynapos továbbképző rendezvényről.

DIGITALORTHO STUDIO