Mondhatjuk, hogy a gyakorló fogorvos legnehezebb dolga eligazodni a ragasztási protokollok útvesztőjében. Kiesik egy betét? Leesik egy héj? Vajon miért? Manapság nagyon sokféle anyagból készíthetünk koronát, onlayt, vagy héjakat. A CAD / CAM technológiával gyorsabban és pontosabban állíthatjuk elő őket, de az új anyagokhoz új, megfelelő protokollokat kell alkalmaznunk.

Milyen technológiát kell alkalmazni az egyes anyagokhoz? Hogyan lehet az új cirkóniumot ragasztani? Milyen módszert kell alkalmazni a CAD/CAM technológiával gyártott onlayk és héjak esetén? Hogyan lehet egyszerűsíteni a klinikai protokollt és hogyan lehet kiszámítható eredményt elérni mind a tartósság, mind az esztétika szempontjából? Az előadás gyakorlati tanácsokat ad arra vonatkozóan, hogy mit, mivel és hogyan rögzítsünk. Szó lesz a legújabb fogászati cement generációkról, a műgyantával módosított GI cement hagyományos GI cementtel szembeni előnyeiről, az adhezív technika front területen tapasztalt nehézségeiről, a try-in pasztákról, a duál és light cure cementek kiválasztásának lehetőségeiről is. Az előadás során a számtalan video és óriási képanyag illusztrálja majd a felvetett kérdésekre a megoldásokat.

A 2020-as Dental World online módon is sikerrel került lebonyolításra, a szakmai videotéka felülete átlátható, letisztult, könnyedén lehet navigálni a témák között, és hála a digitális technológiának, magas minőségben nézhetjük az érdekes és értékes prezentációkat otthonunk biztonságában. Ezúton biztatnék minden kollégát, hogy csatlakozzon eme különleges kongresszus résztvevői közé, látogassa meg a https://dentalworld.hu/dental-world-digital-2020/ oldalt.

Dr. Gombos Ádám