A Septodont, a fájdalomcsillapítás területén mindig is a fogászat élvonalában állt, magas színvonalú fogászati ​​termékek széles skálájának fejlesztését, gyártását és forgalmazását látja el az egész világon. A 100% -ban fogtűknek elkötelezett francia leányvállalata folytatja az innovációt az Ultra Safety Plus Twist eszközzel, az arany szabványú biztonsági injekciós eszköz továbbfejlesztésével. Ez egy fontos fejlesztés, amely tovább segíti a fogorvosi személyzetet abban, hogy hatékonyan védekezzenek a tűszúrás sérülései ellen (NSI).

Tűszúrás okozta sérülések: jelentős kockázat
A 35 millió egészségügyi dolgozó közül az Egészségügyi Világszervezet becslése szerint évente 3 millióan szenvedtek bőr alatti vagy vér által terjedő kórokozóktól*. A tűszúrás által okozott sérülések jelentős kockázatokat jelentenek:

– Egészségügy: az egészségügyi dolgozók körében a HBV- és HCV-fertőzések mintegy 40% -a, a HIV fertőzések 2,5% -a pedig a véletlenszerűen éles tárgyakkal okozott sérüléseknek köszönhető.

– Költség: egy tűszúrás sérülés esetén az egészségügyi szervezetek költségei körülbelül 747 USD (199 és 1691 USD között vannak).

– Jogszabályok: számos egészségügyi ügynökség jogszabályokat hozott létre a tűszúrásos sérülések megelőzése érdekében, amelyek biztonsági eljárások végrehajtását, biztonsági eszközök használatát és a tűk újracsomagolásának tilalmát igénylik.

Ultra Safety Plus Twist: biztonságos és egyszerű eszköz
Az Ultra Safety Plus a biztonsági eszközök arany standardjává vált, bizonyítva, hogy hatékonyan védi a fogorvost és munkatársait a tűszúrás sérüléseitől, és megfelel a legújabb előírásoknak. Az új Ultra Safety Plus Twist biztonságosabb és könnyebb az új, intuitív, szabadalmaztatott reteszelő rendszerével: a biztonságos összeszereléshez csak két egyszerű lépés szükséges. Ezenkívül a készülék steril egyszer használatos vagy sterilizálható fogantyúval is kapható.

A Septodontról: A Septodont több mint 80 éve globális befolyással rendelkezik a fogászati ​​anyagok és helyi érzéstelenítők gyártásában a fogorvosi közösség számára. Ma vezető szerepet töltenek be a fájdalomcsillapítás területén, több mint 150 országban vannak jelen, és megfelelő szabályozási jóváhagyásokkal rendelkeznek. A Septodont-nak 4 kontinensen 8 gyárral büszkélkedhet: Kanada, Egyesült Államok, India, Franciaország (3) Brazília (2). További információ a https://www.septodont.com/ oldalon található.