A Dentsply Sirona bemutatja a ProTaper Ultimate-et, a megoldást, amely a legújabb generációs ProTaper gépi tágítók, a továbbfejlesztett irrigációs megoldás és a legmodernebb obturáció ötvözésével biztosítja a legjobbb eredményt az endodonciai beavatkozások során. Ezt a rendszert kifejezetten olyan klinikusok számára fejlesztették ki, akik gyakran végeznek endodonciai beavatkozásokat, és bővíteni szeretnék a pácienseiknek nyújtott anatómikus kezelések körét. A ProTaper Ultimate Solution komplett rendszerként tágítókkal, papírcsúcsokkal, Conform Fit guttapercha mestercsúcsokkal és az új generációs sealer-rel, az AH Plus Bioceramic Sealer termékkel együtt kerül forgalomba. A Slider-Shaper-Finisher szekvencia lefedi az anatómiai helyzetek teljes skáláját, 25%-kal hatékonyabb tisztítást eredményez, használatával biztosított a 100%-ban ideálisan illeszkedő obturáció. 

ProTaper Ultimate: Dentsply Sirona rugalmas endo-file rendszerének negyedik generációja, a ProTaper-Ultimate-Absorbent-Point, AH-Plus-Bioceramic, Protaper.

 

 

Az endodonciai terápiában végbement fejlődés eredményeként a fogorvosok képesek elérni, hogy a páciensek hosszú éveken át – ideális esetben akár egész életükben – megtarthassák természetes fogaikat. Ezáltal még fontosabbá válik, hogy termékek teljes rendszere álljon rendelkezésre, ami elősegíti a sikeres terápiát a gyökérkezeléstől a fogpótlásig. 20 évvel ezelőtti első megjelenése óta a Dentsply Sirona ProTaper termékeinek valamennyi generációja megbízható és kiszámítható előkészítési módszert jelent, amely világszerte kiváló klinikai eredményeket biztosít a páciensek számára.

A ProTaper Ultimate-tel a Dentsply Sirona most egy technológia-vezérelt, negyedik generációs rendszert vezet be. A kezelési koncepció három pilléren nyugszik: tágítás, 3D tisztítás és a gyökércsatorna-rendszer tömése. A formázás standard szekvenciája három fájl típust tartalmaz; slider, shaper és finisher termékeket. Ezeket a funkcióspecifikus fájlokat úgy tervezték, hogy az endodonciai anatómia teljes spektruma biztonságosan előkészíthető legyen. Új kiegészítő fájlok állnak rendelkezésre a tág és egyenes csatornákhoz, és minden reszelő alkalmas gépi és/vagy kézi előkészítésre is. 

A ProTaper Ultimate Solution számos lehetőséget kínál: A tisztítás pillér az esetlegesen jelen lévő pulpamaradványok, baktériumok, törmelék és lebomló termékek eltávolítására fókuszál. A tisztítást megkönnyíti, hogy az öblítőfolyadék egy rendkívül rugalmas, kétoldalt nyitott polimer kanül segítségével biztonságosan juttatható be az előkészítés apikális részébe. A folyadékkal teli csatornában lehetőség van a klinikus választása szerinti reagens bejuttatására a gyökércsatorna-tér műszerezhető és nem műszeres részébe egyaránt, a következő hónapokban forgalomba kerülő, új SmartLite Pro EndoActivator segítségével. A SmartLite Pro platform három tartozékot kínál; SmartLite Pro polimerizációs lámpát, transzilluminátort és EndoActivatort. Végül, az obturációs pillér lehetővé teszi a fogorvosoknak a gyökércsatorna-rendszer sikeres feltöltését és lezárását, köszönhetően a kiszámítható formázásnak és tisztításnak. A ProTaper Ultimate Solution speciális gutta-percha mestercsúcsokat is kínál, amelyek az egyedülálló Conform Fit koncepción és technológián alapulnak. Az új AH Plus Bioceramic Sealer a Conform Fit gutta-percha mestercsúccsal együtt alkalmazva segíti a gyökércsatorna-rendszer feltöltését; a sealer falállóan hozzátapad a megtisztított gyökércsatorna falához, elősegítve ezzel a gyógyulást.

A ProTaper Ultimate megoldás tartalmaz minden, egymással összehangolt komponenst a reszelőtől az obturációig.

„A sok évvel ezelőtti bevezetés óta elképzelésünk a folyamatos fejlesztés volt”, mondja dr. Clifford Ruddle, endodontológus (Santa Barbara, USA), a ProTaper Ultimate egyik kifejlesztője. „A ProTaper Ultimate-et azzal a céllal terveztük, hogy megbízhatóságot és kiszámíthatóságot nyújtson fogorvosoknak és pácienseknek egyaránt. Ez az átfogó fájlrendszer egyensúlyt teremt biztonság és hatékonyság között a csatornák előkészítésekor, legyen szó akár vékony és egyenes, tág és nyitott csatornáról vagy kihívást jelentő görbületekről és visszagörbülésekről.”

Új koncepció a gyökérkezelésben

„Az endodonciában a múltban elsősorban maguk a fájlok határozták meg a folyamatokat”, magyarázza Greg Sheehan alelnök (Global Endodontics Procedure/Dentsply Sirona). 

„A ProTaper Ultimate Solution rendszerrel most sokkal inkább a kezelés teljes folyamatára fókuszálunk, amelyben minden lépés és részlet pontosan össze van hangolva egymással. Ez leegyszerűsíti magát a kezelést, időt takarít meg és azt a biztonságot nyújtja a felhasználónak, hogy az eljárás minden egyes lépése sikeresen lesz végrehajtva.” A ProTaper Ultimate, a Conform Fit mestercsúcsok és az AH Plus Bioceramic Sealer 2022 elejétől elérhető Magyarországon, majd a helyi regisztrációs időtől függően más országokban is. (X)

Greg Sheehan, alelnök (Global Endodontics Procedure/Dentsply Sirona): A ProTaper Ultimate-tel egyértelműen a munkafolyamat van a középpontban, amit ezzel a megoldással egyszerűvé és kiszámíthatóvá teszünk.

Dr. Clifford Ruddle, gyökérkezelés specialista (Santa Barbara, USA) meg van győződve róla, hogy a ProTaper Ultimate tovább bővíti a kezelési lehetőségeket.