A rendelő weboldala készen áll, a kulcsszavak megvannak, és a linkgyűjteményekbe történő elküldés is letudva. Mi a következő lépés? Sok fogorvos úgy gondolja, hogy impozáns weboldal és a rajta található elismerő kritikák ellenére a kereső mindig a kollégáikat dobja ki találatként helyettük. A szoros verseny miatt különösen érdemes újragondolni az online marketing stratégia hatékonyságát.

A legcélszerűbb arra törekedni, hogy a saját weboldal a találati lista élén szerepeljen, s ezáltal nagyobb organikus forgalmat kapjon – ehhez azonban bizonyos követelményeknek kell megfelelni. A Wikipédiából vagy a népszerű médiatartalmaktól származó hivatkozások ezt a célt szolgálják, hiszen arra utalnak, hogy minőségi tartalom található a honlapon.

Javarészt a minőségi tartalom rangsorolásán múlik a keresőrendszerek versenye is. A Yahoo például egyre inkább a mobil szolgáltatásokra összpontosít, hiszen többen és többen keresnek okostelefonról vagy táblagépről. Az ehhez kapcsolódó hirdetési bevétel nagyjából 4 trillió forintnak felel meg. Az eMarketer kutatása alapján ez 2014 végére még 75 százalékkal növekedhet. A Google fizetett hirdetéses találati listáját sokfelől éri kritika, mivel a szakemberek szerint a minőségi tartalom és a közösségi megosztási lehetőségek ennél jóval fontosabbak.

A Google legújabb, „Pingvin” fantázianévre hallgató algoritmus-frissítése miatt jelenleg a következőkre érdemes hangsúlyt fektetni:

– minőségileg értékes backlinkek,

– változatos tartalom,

– arányos kulcsszósűrűség (maximum 3 százalék),

– közösségi média relevancia.

A háttérlinkek értékét tehát az annak otthont adó oldal függetlensége és értéke biztosítja. A változatos tartalomnál érdemes a képi megjelenítésre is hangsúlyt fektetni, például fotóval vagy videóval illusztrálni a szöveget. Az arányos kulcsszósűrűség kedvez a látogatóknak, és megakadályozza, hogy robotszerűen előállított, unalmas tartalommal kelljen találkozni. A honlap készítésénél ezen kívül érdemes alkalmazkodni a mobil eszközök sajátosságaihoz – például ahhoz, hogy érintőképernyőn is tökéletesen lehessen böngészni.

Forrás: medipress.hu