A bredent medical által bevezetett ultra rövid implantátumok innovatív megoldást kínálnak a hiányzó fogak pótlására, segítve a fogorvosokat abban, hogy a minimálisan invazív kezelési lehetőségeiket több betegre kiterjedően bővítsék.

A német, implantátumokra szakosodott bredent medical bevezette a copaSKY ultrarövid implantátumrendszert, amely a standard fogászati implantátumok alternatívájaként szolgál, és nem csupán csökkenti a költségeket – megszüntetve a csontfelépítés szükségességét az augmentációs vagy sinus lift (arcüreg emelési) eljárások során –, de egyúttal, egy kevésbé invazív módszert is kínálva a sebészeti beavatkozáskor.  A számos klinikai javallatban a csontpótláshoz szükséges kockázatos műtéti eljárások elkerülésének lehetősége miatt a beteg szemszögéből a copaSKY ultrarövid a „jó” választás a hiányzó fogaknak a pótlására, mivel ez a teljes kezelést megfizethetőbbé teszi, és kiküszöböli a betegnek a kiterjedt sebészi beavatkozásokkal kapcsolatos ellenérzései miatti megbeszélések szükségességét.

A mindössze 5,2 mm hosszú, 4,0, 4,5 5,0 vagy 6,0 átmérőjű copaSKY ultrarövid implantátum lehetővé teszi a rendelkezésre álló natív csont optimális felhasználását. Stabil alapot biztosít az implantátummal támogatott helyreállításhoz, még a legnagyobb kihívást jelentő körülmények között is. Valójában az ultrarövid implantátum csökkenti az életfontosságú képletek, például idegek és vérerek sérülésének kockázatát.

Csak egyszerűen – MID-módszerrel

A ‘KISS principle and non AGP dentistry for pandemic periods and beyond” [KISS-elv és a nem AGP jellegű fogászat a járványok idején és azon túl] 1 tanulmányában, Dr. Robert Emanuel szerző, a Special Care Dentistry tanácsadója egyszerű megközelítést alkalmaz.  Azt javasolja, hogy szükséges nagyobb hangsúlyt fektetni az új, egyszerűbb technikákra’, vagyis, a megelőzésre történő fokozott összpontosítás mellett a fogorvosok ebben az egyszerű minimális beavatkozási fogászati (MID) technikák kiaknázásának lehetőségét is látják, ami hosszú távon „segíthet javítani a betegek orális egészségét és megtapasztalhatják a kevésbé invazív fogászati ellátás mikéntjét”.

Szakértői vélemények

Az endodontus és szájsebész dr. Kettinger Samy számára a copaSKY implantátumrendszer előnyei a következők: [https://www.instagram.com/smilistic.dental/] „Praxisunkban a választandó fogászati implantátum kulcskérdés. Egy éve használom a copaSKY implantátumrendszert. Kiváló minőségű terméknek tartom. Tudományos háttérrel és folyamatos kutatásokkal bír. Adott klinikai esetben kedvezőtlen csontkínálat mellett is jól alkalmazható. Hosszú távon funkcióstabil és esztétikus restaurátumokat készíthetünk vele.”

Német hatékonyság és minőség

A sikeres kezelés kimenetelét tekintve a protetikai opciók széles választéka alapvető fontosságú az implantátumfogászatában. A copaSKY termékcsalád a hagyományos és digitális munkafolyamatokhoz szükséges összes megoldást kínálja a csavarozott és cementes restaurációktól kezdve az egyfogas kivitelen át a teljes íves restaurációig.

Különös figyelmet érdemel a szabadalmaztatott CopaSKY elegance hibrid felépítmény, amely egy kerámiával megerősített, nagy teljesítményű polimer (BioHPP) felépítmény, titán alapra préselve. Ez a felépítmény tompítja a rágóerőket, a természetes fogakhoz hasonlóan, ami biztosítja az ultrarövid implantátum hosszú távú biztonságosságát, mivel csökkenti az implantátumra ható maximális erőket.

A vállalat copaSKY implantátumai is rendelkeznek a bevált és tesztelt osseo-connect-surface felületkezeléssel, amely lehetővé tette a SKY implantátumok számára, hogy mérföldkövei legyenek az elmúlt évtizedekben az azonnali ellátásnak. A rendelkezésre álló csont optimális felhasználása az implantátum kialakításának és a csontot központba állító műtéti protokollnak köszönhetően biztosított, hogy az elsődleges(Primer) stabilitás és a teljes csontbeépülés garantált.  Ily módon jelentősen csökkenthető a  traumás stressz és a kezelési munkamenetek száma.  Ez új betegcsoportok megnyerését és a fogorvos számára nagyobb sikert jelent.

Dr. Jörg Neugebauer (Németország) professzor szerint, aki az implantátumok megbízhatóságának szakértője, speciális kezelési protokoll szükséges a jó sikerarány eléréséhez az ezen ultrarövid implantátumokkal végzett munka során.  A rágófogak esetében,  foganként kell a restaurációt elvégezni, és kerülni kell a hidak alkalmazását. Ez azt jelenti, hogy ha 3 fog hiányzik, három implantátumot kell behelyezni. A végleges pótláshoz egyszerű koronák vagy sínes megoldások is lehetségesek.

Az bredent esztétikailag kifinomult, copaSKY ultrarövid implantátumai ideálisak  akkor is, ha nem áll rendelkezésre elegendő csont az alsó alveolaris ideg és a sinus alatt. A legjobb választást jelentik a sebészeti beavatkozástól idegenkedő (fóbiás) betegek és azok számára, akik megfizethető és kevésbé időrabló módon szeretnék helyreállítani a mosolyukat.  A bredent copaSKY ultrarövid implantátumrendszerével kapcsolatos további információkért, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk: zoltan.nyiri@bredent.com, krisztian.vaslaki@bredent.com