MIS Implant Technologies a korszerű implantátumok fejlesztésének és gyártásának globális szakértője. 2015 elején Dental Tribune International munkatársának lehetősége nyílt találkozni a cég ügyvezető igazgatójával, Idan Kleifeld-el, hogy az MIS izreali főhadiszállásán és gyártási központjában tudjon meg többet a család által irányított cégről. Az 1995-ös alapítása óta eltelt évtizedek alatt a cég mára világszerte az egyik legnagyobb fogászati implantátum gyártóvá nőtte ki magát. Magyarországon az Euromedic Dent Kft. a kizárólagos forgalmazója és disztribútora.

Az Önök üzleti koncepciójára a legjobban az „egyszerűség” szó illik. Hogy tudná megfogalmazni a fő célját ennek a szemléletmódnak?

Idan Kleifeld: A mi küldetésünk a fogászati implantológia leegyszerűsítése. Az MIS név elsődleges jelentetése, hogy „Medical Implant Systems”. Emellett azonban egy olyan mozaikszó, amely a legfőbb jelmondatunkra vonatkozik: Make it Simple” („Tedd egyszerűvé”). Ezt a szemléletet követve fogtunk neki annak, hogy mi legyünk a világ legnagyobb implantátum gyártója.

Ahhoz, hogy a világszerte a fogorvosok első számú választása legyünk olyan innovatív termékeket kell kínálnunk, amelyek kreatív és egyszerű megoldásokon alapulnak. A leegyszerűsített a forma és használat szerint terveztük meg az összes termékünket, így azok lehetővé teszik a sikeres és időtakarékos sebészeti beavatkozásokat.

MIS epulet2

Miben különbözik az Ön cége a többi implantátum gyártótól?

Más, nagyobb cégekkel összehasonlítva, mint a Straumann és a Nobel Biocare, az MIS egy nem prémium cég, amely ebben a kategóriában egyedülálló módon globális szinten megjelenik és sikeresen kiépített egy világszerte ismert márkanevet.

Ezen felül az elhelyezkedésünk is kivételessé tesz minket. Izrael egy olyan ország, ahol nagyon fejlett az innovációs szektor és számos startup-ot alapítanak. Emellett rendkívül kedvező helyszín a gyártás szempontjából is. Egyrészt a munkaerő minősége miatt, mivel az emberek jól képzettek és motiváltan állnak hozzá a munkához. Másrészről a konkurens országokhoz képest alacsonyabbak a fizetések, ami még jövedelmezőbbé teszi az előállítást.
Összességében a vezető gyártók között mi vagyunk az egyetlen a cég amely ténylegesen növekedni tud. Emiatt nagyon bizakodóak vagyunk a jövőre nézve.

mediacenter_dental

Európát, ezen belül Németországot tekintik a fő piacnak?

Igen, az amerikai piac mellett Németországot tartjuk az egyik legnagyobb kihívásunknak.  Jelentős növekedésre számítunk a német piacon, a jövőben erre a régióra szeretnénk összpontosítani. Azért, hogy ki tudjuk elégíteni az egyre növekvő vásárlói bázisunk igényeit, nem rég nyitottuk meg az új, MCENTER Europe nevű digitális fogászati központunkat Berlinben. Ebben az összes MIS digitális fogászati termék megtalálható egy helyen. A cél, hogy a fogorvosok számára a digitális fogászat és a CAD/CAM technológiák bevonásával a szolgáltatások kiterjedt skáláját tudjuk kínálni. Ezek gyors és pontos sebészi beavatkozásokat tesznek lehetővé, aminek az eredménye a rövidebb és kiszámíthatóbb kezelés.

MIS gyartosor7

Milyen újításokra számíthatunk 2015-ben?

Az új MCENTER Europe mellett idén egy új implantátum rendszer bemutatásával megjelenünk a fogászati implantátumok prémium kategóriájában is. Az innovatív dizájn és a piacon újnak számító implantátumokkal a rendszer megállja majd a helyét ebben a kategóriában. Úgy tervezzük, hogy 2015 második negyedében mutatjuk be a forgalmazói hálózatunkon keresztül.

Forrás: Dentalpress