Magyarországon május 4-től startol a fogászat új poszt-Covid korszaka. Vannak akik tragédiaként fogják fel a betegforgalom és a megélhetés drámai visszaesését, talán ez a többség, mások viszont a szakmai és az üzleti fellendülés nagy lehetőségét látják ebben az alapvető változásban.

Úgy érzik a fogorvosok, asszisztensek, szájhigiénikusok, fogtechnikusok, kereskedők ezrei, hogy valami nagyon alapvető változás történt. Új kihívásokkal kell megküzdenünk és néhány speciálisan fogászati probléma megoldása vár ránk ahhoz, hogy dolgozni és normális körülmények között munkánkat folytatni tudjuk. Az egyik legnagyobb gondunk a fogorvosi munkák során keletkező aerosol kérdése. A vírus terjedésére optimális körülményeket biztosítanak a szájból kiáramló levegő-nyál cseppek, a finom porlasztott pára, mely a Covid részecskék millióit tartalmazhatja.

Kónya János és a DentArt Technik fejlesztő csapata már nem először a cég történetében, új megoldással rukkolt elő. Fogászatban dolgozók részére egy Dental Aerosol Exhaustor Elszívó fejet konstruáltak, mely jelentősen képes növelni az elszívás hatékonyságát és ezzel a fertőzés kockázatát az orvos, a személyzet és a páciens között. A toldalékfej a fogorvosi egységkészülékének exhaustor csövére csatlakoztatható, univerzálisan többféle méretben és csatlakozásban készíthető.

Az elszívófej fertőtleníthető, ergonomikus kiképzésének köszönhetően könnyen, a kezelés látóterének zavarása nélkül alkalmazható. Az eszköz jó hozzáférést biztosít, használata orvosnak, páciensnek egyszerű és kényelmes. A rendelői munkához egy plusz szabad kezet ad, mivel a hagyományos szájterpeszhez illesztve az asszisztensnek felszabadul az eddig az exhaustor kézidarabját tartó keze. A Dental Aerosol Exhaustor egy jó megoldás a fogászatban, melyről az első referenciaklinikák is beszámoltak, Győrben Dr. Csák Csaba Dent Art Klinik rendelője, Budapesten Dr. Gáspár Lajos Gáspár Medical Centere (GMC) . A május 9-én megrendezésre kerülő a Fogorvosi rendelők járvány idején történő újraindulásával és működésével foglalkozó nagyszabású online GMC továbbképzésen is téma lesz ez az új eszköz és eljárás, ahol többféle fogászati aerosol eliminációs
eljárás és eszköz összehasonlítása is a napirenden szerepel.( jelentkezés: gmcoktatas.hu weboldalon).

Ossza meg véleményét!

A DENTAL.HU a fogászati szakma portálja.

Az Ön véleménye, hozzászólása, aktivitása legalább olyan fontos, mint a cikk, amit elolvasott. Ossza meg a cikket ismerőseivel vagy szóljon hozzá, mondja el véleményét a Facebook oldalunkon.