Sokoldalúság az ujjbegyben

Az iLase™ ösztönös használatának kulcsa az egyedi, ujjbeggyel irányítható kapcsoló. Ez nem egy egyszerű gomb, hiszen a kapcsoló több mint 2,5 cm hosszú, felületén bárhol megnyomva működtethető. A kapcsoló különbőző pozíciókban való alkalmazhatósága maximális kényelmet és hatékonyságot tesz lehetővé, akár a száj elülső, akár a hátsó felében végzünk beavatkozást.

Az iLase™-n szintén megtalálhatóak ún. “standby” és “ready mode” funkciók, melyek a lézer véletlen felhasználása ellen védenek.

Alapbeállítások

Az iLase™ az ideális eszköz 24 széleskörű lágyszöveti és higéniai művelet végrehajtására. Az optimális hatékonyság érdekében, ajánlott előre beállított értékek (ún. presetek) állnak rendelkezésre erő és pulzálási mód szerint csoportosítva10 általános lágyszöveti művelethez:
Gingivális vályú szélesítése lenyomatvételhez, gingivektomia, periodonális tasak kezelése, nekrotizált terület eltávolítása, frenektómia , fekélyek gyógyítása, vérzéscsillapítás, impactálódott fogak kiműtése, implantátum feltárása és korona hosszabbítás.

Ezenkívül az iLase™ tartalmaz két a klinikus által egyénileg kitalálható beállítást is. Az előre beállított értékek szintén változtathatóak, tárolhatóak, és később visszaállíthatóak.

Az iLase™ egyszer használatós csúcsai hajlíthatóak a száj összes területének elérése érdekében. Ezek a csúcsok elérhetőek különböző méretben és átmérőben, ezáltal a beavatkozások a csúcsok cserélgetése nélkül elvégezhetőek.

Kiegyensúlyozott, Ergonómikus

Az iLase™ a Biolase egyedi ComfortPulse™ módjával működik. Ennek segítségével a lézer energiáját nagyon rövid adagokban juttatják a célhoz. Az eredmény: a páciens kényelmetlenségeinek, valamint az altatás szükségességének csökkentése.

Az iLase™ ergonómikus kialakítása csökkenti a használója fáradtságát. A teljes készülék súlya (elemmel és fedővel együtt) nem haladja meg a 100g-t. A készülék tömegközéppontja a hüvelyk- és mutatóujj találkozásánal lett elhelyezve, ez nagymértékben csökkenti a karra, csuklóra és kézfejre jutó erőt, ami az iLase™ akár egész napos használatát is lehetővé teszi.

Hosszantartó erő

Az iLase™ maximális teljesítménye 5 Watt, folyamatos lézerereje 3 Watt-ig terjed, bármiféle zsinór, konnektor vagy lábpedál nélkül. Hosszabb kezelések egyetlen teljesen feltöltött elemmel elvégezhetők. Rövidebb kezelések esetén, mint például egy fog lecsiszolása korona felhelyezése előtt, az elem több pácienst vagy kezelést is kibír. Az iLase™ elemtöltő egyszerre maximum 4 iLase™ elemet képes tölteni, és az elemek tölthetőek függetlenül attól, hogy hozzá vannak-e a kézi eszközhöz kapcsolva.

Egyéni árazás

Az iLase™ tervezésénél fontos szempont volt a megfizethetőség, hogy minden fogorvos és higéniai szakember a saját lézerével dolgozhasson.