A General Dental Council (GDC) megbízásából készült új jelentés megállapította, hogy az Egyesült Királyság fogorvosai pesszimisták abban, hogy a fogászati kezelések számai képesek lesznek elérni a korábban jósolt számokat. Az online felmérés válaszadóinak többsége arra számít, hogy a pandémia továbbra is korlátozni fogja a kezelési kapacitásokat, és hogy a 2020-ban tapasztalt jövedelem csökkenés az új évben is folytatódni fog.

A jelentés az Egyesült Királyságban végzett online felmérés eredményein alapul, mely szeptemberben és októberben készül. A fogorvosok több mint háromnegyede (77%) és a fogászatban dolgozók több mint fele (58%) azt mondta, hogy várhatóan kevesebb betegnek fognak fogászati ellátást nyújtani az elkövetkező 12 hónapban. A betegszám átlagos várható csökkenése 45% volt. A túlnyomórészt NHS-ellátást (állami ellátás) nyújtó válaszadók a betegek számának 51% -os csökkenésére számítanak, ami nagyobb várható csökkenést eredményez, mint amit a vegyes (45%) vagy túlnyomórészt magánfoglalkozásúak (38%) várnak.

A fogorvosok arra számítanak, hogy 2021-ben csökken a keresetük
A jelentés megállapította, hogy az Egyesült Királyság fogorvosi vállalkozásainak többsége jövedelemcsökkenést tapasztalt 2020-ban a járvány miatt, és a káros pénzügyi hatások várhatóan folytatódni fognak. A fogorvosi vállalkozással rendelkező válaszadók több mint háromnegyede (78%) szerint gyakorlatuk jelenlegi jövedelme alacsonyabb volt, mint az előző év azonos időszakában volt, és 68% mondta azt, hogy jövedelmének csökkenésére számít 2021-ben összehasonlítva az első karantén időszakot megelőző 12 hónapos jövedelmükkel.

Azok a cégtulajdonosok, akik 2020-ban a jövedelem csökkenéséről számoltak be, azt mondták, hogy jelenlegi átlagjövedelmük 45% -kal csökkent, és 2021-re tervezett átlagjövedelmük 41% -os csökkenést jelent a pandémiát megelőző szinthez képest.

A fogászati ​​vállalkozások tulajdonosainak mindössze 2% -a számolt be arról, hogy a praxisuk bevétele növekedett a járvány idején, és mindössze 5% várja azt, hogy 2021-ben a jövedelmük növekedésére számítanak. A tulajdonosok több mint egyharmada számolt be arról, hogy 2021 végéig kevesebb alkalmazottat fognak foglalkoztatni, 17% pedig azt állítja, hogy elbocsátásokra számít.

Forrás: https://uk.dental-tribune.com/news/uk-dentists-expect-drop-in-earnings-patient-numbers-in-2021/
Szerző: Jeremy Booth
2021.01.06.

Kép: (buritora/Shutterstock)