Egyre több ausztrál szeretné javítatni mosolyát, és egyre nagyobb a kereslet a kevésbé beavatkozó és költséghatékonyabb lehetőségek iránt. Ez a kereslet csak egy a sok tényező közül, amely a Business Wire jelentése szerint 2028-ra az ausztrál clear aligners piac mintegy 747,8 millió ausztrál dollárt (534,3 millió USD) fog elérni.

A jelentésben a Business Wire megjegyezte, hogy évente mintegy 40 000 ausztrál használja a clear aligner terápiát fogegyenesítésre, és a tizenéves fogyasztói szektor jelentős részesedéssel rendelkezik a piacon 2020-ban, és ugyanebben az évben a legnagyobb bevételi részesedést is a tizenévesek fogják elérni. Az olyan vállalatok, mint az Align Technology és a DynaFlex folyamatosan fejlesztik számítógépes technológiájukat a jobb eredmények elérése érdekében, és egyre több páciens és fogorvos kezd bízni a rendszerben. Mindez, valamint a COVID-19 világjárvány, amely miatt a betegek a kevesebb személyes fogorvosi látogatást igénylő eljárásokat választják, a jelentések szerint serkenti a piac növekedését.

A Dental Tribune Internationalnak nyilatkozva Jasmine Chng, az Align Technology ázsiai-csendes-óceáni régióért felelős vállalati kommunikációs igazgatója elmondta: “Az ázsiai-csendes-óceáni régióban, beleértve Ausztráliát is, több mint 150 millió potenciális eset van, de a piaci lehetőségek nagy része még mindig nagyrészt kihasználatlan. Az Align folytatja a beruházásokat annak érdekében, hogy földrajzi jelenlétünket több mint 100 piacra terjesszük ki, több mint 200 000 képzett Invisalign-orvosból álló hálózatot építünk ki, és a technológiát az Align Digital Platformon keresztül biztosítjuk orvosaink számára.”

Egy 2017-es felmérés szerint az Orthodontics Australia megállapította, hogy az ausztrálok több mint fele öntudatosnak érzi magát a fogai miatt, és kétharmaduk szeretne tenni valamit a mosolya javításáért. Emellett az ausztrál kormány arról számolt be, hogy tízből három ember a költségek miatt kerüli a fogorvoshoz járást. A clear aligner tipusú fogszabályozók és a hagyományos módszerek közötti nyilvánvaló árkülönbség miatt az új technológia pénzügyileg is életképes lehetőséget kínál egyes, a foghiányt helyrehozni kívánó páciensek számára.

Az Invisalign ausztráliai továbbfejlesztéséről szólva Chng elmondta: “Elkötelezettek vagyunk az Invisalignban képzett ausztrál orvosokkal való együttműködés mellett, hogy előmozdítsuk a digitális fogászat fejlődését, és segítsük a mai rendelők modernizálását azáltal, hogy lehetővé tesszük a továbbfejlesztett digitális fogszabályozási és restaurációs munkafolyamatokat a betegek eredményeinek és a rendelő hatékonyságának javítása érdekében.””

A clear alignerek piaca világszerte szintén növekszik. Ahogy arról a Dental Tribune International beszámolt, Európában és Kínában is növekvő kereslet tapasztalható, és az insightSLICE 2021-es jelentése szerint a globális Clear Aligner piac becsült értéke 2020-ban meghaladta a 3,24 milliárd dollárt (2,35 milliárd USD), és várhatóan 2031-re eléri az 53,8 milliárd dollárt (39 milliárd USD), 29,2%-os éves összetett növekedési ütem mellett.

https://www.dental-tribune.com/news/australian-clear-aligner-market-to-grow-significantly-states-new-report/
2022.01.07

Image: VICTOR TORRES/ Shutterstock