SAN JOSE, Kalifornia, Egyesült Államok / DARMSTADT, Németország: A globális orvostechnikai eszközgyártó cég az Align Technology bejelentette, hogy aláírta a végleges megállapodást a magántulajdonban lévő exocad Global Holdings megszerzéséről körülbelül 418 millió dollár (376 millió euró) értékben. Az Exocad egy nemzetközileg sikeres cég a fogászati ​​CAD / CAM szoftverek területén, és az Align szerint megerősíti az Align digitális platformját, innovatív eszközöket és funkciókat hoz a diagnosztikai, konzerváló, implantációs és fogszabályozási munkafolyamatokba.

Az akvizíció behozza a helyreállító fogászatban, az implantológiában, az irányított műtéttechnikában és a mosoly tervezésben az exocad szakértelmét az Align technológiai portfóliójához, ezáltal kibővíti az Align Invisalign-ját és az iTero digitális megoldásait és előkészíti az utat az új, zökkenőmentes, multidiszciplináris fogászathoz a laboratóriumban és a szék mellett. Az egész világon közel 200 partnerrel és a több mint 35 000 telepített licenccel, az exocad kibővíti az Align platform elérhetőségét is a digitális fogászatban.

„A fogászat manapság digitálisan fejlődik, a technológiai fejlődés és a fogyasztói tudatosság új lehetőségeket teremt az ortho-restauratív és az átfogó kezelések területén. Az Align egyedülálló helyzetben van, hogy vezesse a fogászat digitális átalakulását a teljeskörű kezelés megtervezésének átképzése révén és azáltal, hogy a mosolyok átalakításáért újra feltaláljuk a fogszabályozó szakemberek és az általános orvosok praxisának útját a digitális platformunk segítségével” – mondta Joseph Hogan, az Align Technology elnöke és vezérigazgatója. „Az Exocad lehetővé teszi számunkra, hogy kibővítsük és elmélyítsük az Align digitális platformját azáltal, hogy foglalkozunk a restaurációs igényekkel az end-to-end digitális platformon, amely megkönnyíti az orto-restoratív és átfogó fogászatot, és felgyorsítja az Invisalign kezelés elfogadását több mint 300 millió potenciális beteg körében világszerte.”

“Nagyon izgatott vagyok az exocad és ügyfeleinek óriási növekedési lehetőségei miatt, amelyek az Align Technology részévé válnak” – mondta Tillmann Steinbrecher, az exocad vezérigazgatója és társalapítója. „Együtt tovább erősítjük az exocad pozícióját, mint kulcsfontosságú technológiai szolgáltatót a fogászati ​​CAD / CAM ipar és a folyamatos innovációt ösztönzünk a nyílt és integrált megközelítéssel, amely cégünk alapját képezi.” Az Align szerint ez az akvizíció természetes következő lépés az exocaddal való együttműködésben, amely 2017-ben kezdődött meg az Align iTero intraorális szkennerei és az exocad ChairsideCAD szoftverének zökkenőmentes integrációjával. Az együttműködés később egy teljesen validált munkafolyamattá bővült, amely lehetővé tette a fogpótlások házon belüli legyártását bármilyen kompatibilis marógépen, és legutóbb a 2020-as Chicagói Fogászati ​​Társaság téli találkozóján a cégek bejelentették az egyedülálló exocad Connektort (csatlakozót).

Ossza meg véleményét!

A DENTAL.HU a fogászati szakma portálja.

Az Ön véleménye, hozzászólása, aktivitása legalább olyan fontos, mint a cikk, amit elolvasott. Ossza meg a cikket ismerőseivel vagy szóljon hozzá, mondja el véleményét a Facebook oldalunkon.