2009 óta vannak jelen a Magyarországon. Milyen eredményekről tud beszámolni?

Az elmúlt három évben nagyon dinamikusan változott a magyarországi implantátum- piac, és ennek a változásnak mi is részesei, sőt, megkockáztatom, alakítói voltunk. Sikerült olyan terméket kínálnunk ügyfeleinknek, amely megfelelt igényeiknek.

Ön szerint milyen igények lehetnek egy implantációs rendszerrel kapcsolatban?

Az első és a legfontosabb a biztonság. Az implantátumok beépülnek az emberi szervezetbe. Óriási a beültető orvos felelőssége abban, hogy olyan rendszert használjon, aminek biztonságosságáról meg van győződve.

Hogyan lehet erről meggyőződni?

Minimum követelmény a különböző minőségbiztosítási rendszerek megléte, igazolása. Egy implantátum gyártása nem csak abból áll, hogy bekapcsolunk egy gépet, majd meglátjuk, mi jön ki a végén. Egy implantátum, vagy protetikai elem megalkotását hosszú éveken át tartó tervezés, kutatás előzi meg. A gyártást hihetetlen pontosságú modern berendezésekkel végzik. Egy rosszul karbantartott, vagy ki tudja hol lévő, bérgyártásra szakosodott „garázsüzem” minőségét vajon ki ellenőrzi? Az Alpha-Bio Tec a Nobel Biocare által telepített vadonatúj üzemében végzi a gyártást, az implantátumok és a protetikai elemek tolerancia határát egymáshoz igazítják. Az alapanyagok beszerzése is globálisan történik, a termékek alapos minőségi ellenőrzésen mennek keresztül, mielőtt az orvosokhoz kerülnek. Mindez rengeteg pénzt és időt emészt fel. Nem lehet a semmiből néhány hónap alatt “prémium” implantátumot létrehozni.

Milyen szempontokat tart még fontosnak?

Az Alpha-Bio Tec SPI implantátuma nagyon innovatív termék. Kialakítása klinikai előnyöket hordoz magában, egyszerű a használata, a protetikai elemek az azonos platformnak köszönhetően kompatibilisek egymással. Felépítményei lehetővé teszik az esztétikus és funkcionális fogpótlás elkészítését. Az implantátumokra élettartam garancia vonatkozik, amit a világ legnagyobb implantátumgyártója, a Nobel Biocare biztosít.

Mindezt milyen áron érhetik el az orvosok?

Az ár önmagában nem érték. Az ár kapcsán tudnunk kell azt, hogy mit kapunk érte cserébe. Az előbb felsorolt jellemzők és a hozzá kapcsolódó versenyképes ár teszik az Alpha-Bio rendszert a legjobb ár/érték arányú rendszerré. Meggyőződésem, ha valaki tisztában van az összes termék jellemzővel – beleértve a marketingben rejlő lehetőségeket is – a legjobb döntést akkor hozza, ha a közép-felső kategóriából bennünket választ. A kiváló minőségű terméket, élettartam garancia mellett, versenyképes áron tesszük elérhetővé partnereink számára.

Milyen egyéb szolgáltatást nyújtanak?

Nagy hangsúlyt helyezünk a továbbképzésre. Évente négy kurzust tartunk, minden nagyobb kongresszusra előadókat delegálunk. A napi munkát megkönnyítendő azonnali kiszállítást vállalunk Budapesten, vidékre másnap szállítunk. Kollégáim igyekeznek minden igényt maximálisan kiszolgálni.

Mit vár a jövőtől?

Bízom benne, hogy a szerencselovagok ideje lejárt. Implantációs rendszerek jönnek-mennek, a probléma pedig az orvosoknál marad. Szeretnénk továbbra is orvosaink megbízható partnerei maradni a jövőben is.

[media id=20 width=588 height=368]