ÚJ! 3,2 mm átmérőjű ICE implantátum

NICE_3,2_10_1060_0000NICE_3,2_11_0000Az Alpha Bio Tec új, kis átmérőjű implantátuma a 3,2 mm-es ICE implantátum, mely az angol „narrow” szó rövidítésével a NICE megnevezést kapta. Az implantátumokat keskeny alveoláris gerinc vagy két fog közötti szűk helykínálat esetén célszerű alkalmazni. A NICE implantátumok hossza 8, 10, 11,5, 13 és 16 mm. A keskeny nyaki átmérő miatt az eddig nagyon jól bevált belső hatszögletű felépítménykapcsolat nem alkalmazható, az új implantátum csatlakozása 2,1 mm átmérőjű, belső hatszögletű, elfordulásgátolt kónuszos kapcsolattal rendelkezik. Az implantátum nyaki része koronálisan szűkül, mikromeneteket alakítottak ki rajta. A változó vágóélprofil behelyezés közben tömöríti a csontot, megfelelő primer stabilitást biztosít az előkészített csontfészekben. A fúrási szekvencia a 2,0 és a 2,8 mm-es fúrók mellett nagyon kemény csontban az új, 3,0 mm-es fúró használatát írja elő. A protetikai kínálat az egyenes, szögtört esztétikus, univerzális cementezhető és gömbretenciós fejeket foglalja magában.

Smart Guide az Alpha-Bio Techez!

SablonMegkezdte együttműködését a magyar fejlesztésű SMART Guide navigációs rendszer és az Alpha Implant Kft. Az együttműködés eredményeként az Alpha-Bio Tec implantátumokra hangolt műtéti tervezés és navigált implantációs beavatkozás valósulhat meg. A SMART Guide Szoftverben lehetőség van a különböző Alpha-Bio Tec implantátum családok és azok pontos méreteinek kiválasztására, és az azokkal történő tervezésre. A műtét során az implantációs sablonnal együtt érkező egyedi, és szintén Alpha-Bio Tec specifikus műtéti protokoll segíti az előre megtervezett beavatkozás minél sikeresebb megvalósítását. További fejlesztések folyamatban…

A SMART Guide egy olyan rendkívüli újításokat tartalmazó, komplett navigációs rendszer, amely az első páciens találkozótól, a képalkotáson és műtéti tervezésen át, egészen az implantációs beavatkozásig az eddigi legegyszerűbb használatot biztosítja a felhasználók számra. A SMART Guide fogorvosi igényekre szabott folyamata, hasznos funkciói és extra szolgáltatásai mind az orvosok munkáját szolgálják, és lehetővé teszik, hogy a navigáció végre ténylegesen része legyen az implantációval foglalkozó rendelők és klinikák mindennapi gyakorlatának.

Az Alpha-Bio Tec és a SMART Guide által kínált minőségi termékek és szolgáltatások együttesen garanciát jelentenek a lehető legtökéletesebb, és a páciens számára is ideális eredménnyel záruló implantációs kezelésekre.

A SMART Guide rendszer már az Alpha Implant Kft.-nél is elérhető, részletekért és további információkért keresse munkatársainkat.

Oktatási centrum

270_ND4_0482Az Alpha Implant Kft. létrehozta oktatási centrumát, ahol a jövőben modern körülmények között biztosítani tudja a magas szakmai elvárásoknak is megfelelő kurzusainak megrendezését. A 2015-ös évben az általános Alpha-Bio Tec implantációs előadásokon kívül külön alap-, és haladó sebészeti és protetikai továbbképzéseket is szervezünk. Az oktatási centrum alkalmas hands-on kurzusokra is, így akár sertéscadaveren vagy mulázson is lehet gyakorolni az implantáció, a különböző sebzárások, lágyrészműtétek lépéseit. Az implantációs protetika fogtechnikai lépéseit bemutató tréningen kívül egy-egy műtéti eljárást bemutató study clubot, egyéni eseteket elemző megbeszéléseket is tervezünk.