2018. március 7-8-án Budapesten került megrendezésre a Steigmann Institute Hungary által szervezett képzés-sorozat első modulja, mellyel elindult egy prémium szintű posztgraduális továbbképzés.

Névadója Dr. Marius Steigmann, méltán híres és nemzetközileg elismert előadó, aki világszerte rendszeresen tart elméleti és gyakorlati kurzusokat. Számos szakmai szövetség tagja, szakmai cikk írója. A Michigani Egyetem Parodontológia Tanszékén, a Bostoni Egyetem Fej-nyak sebészeti Tanszékén és a Pennsylvaniai Egyetem Endodoncia Tanszékén egyetemi docens, vendégprofesszor a Budapesti Semmelweis és a Szegedi Egyetem Fogorvosi Karán és Temesváron az Implantológiai Tanszéken  stb. Az Update Implantologie kongresszus-sorozat alapítója, melynek 2002-2012 között az tudományos elnöke is volt. Az intézetét 2006-ban alapította Neckargemündben, ahol privát praxist is vezet és évente több száz visszatérő hallgatója van a világ minden tájáról.

A Steigmann Institute Hungary segítségével tavaly óta végre Magyarországon is lehetővé vált, hogy a névadó professzor és hozzá hasonló világszerte elismert előadók tudása elérhetővé válljon a nemzetközihez képest jóval kedvezőbb áron. Az implantológia legfontosabb alappilléreit, mint a lágy- és a keményszöveti regenerációt, a protetikai ellátás lehetőségeit és igény esetén további témaköröket eddig nem látott és halott mélységeiben gyakorlatias oldalról szeretnénk megközelíteni.

Dr Marius Steigmann által megalkotott “THINK TWICE” koncepció, a kemény- és lágyszövet egységére hívja fel a figyelmet. A professzor egyedülálló módon felépített, moduláris jellegű, jól strukturált, gyakorlatorientált, képzésein keresztül garantált a szakmai fejlődés, mely egy már a következő rendelési napon magasabb színvonalú betegellátást biztosít.

Tavaly márciusban tartottuk a Modul 1 (Soft Tissue Management for Bone Augmentation) és októberben a Modul 2 (Soft Tissue Management for The Aesthetic Zone) 2-2 napos kurzusainkat. Az idén februárban (2019. február 25-27., Hotel Ritz-Carlton, Budapest) pedig már a Modul 3-4 (Soft Tissue Management – Prosthetic Soft Tissue Development, Soft TIssue Complications and Full arch Reconstructions) kerül megrendezésre, ahol 3 napos kurzus keretében ismerhetjük meg a lágyrész-menedzsment protetikai vonatkozásait, valamint a komplikációs esetek kezelési és a teljes fogatlan állcsont rehabilitációs lehetőségeit. A Modul 5 ősszel kerül megrendezésre, illetve a nagy érdeklődésre való tekintettel még az idén újraindítjuk az egész képzéssorozatot.

Az idén márciusban (2019. március 29-30., Hotel Ritz-Carlton, Budapest) tartjuk a “Zero Bone Loss Concept” c. 2 napos gyakorlati kurzus, mely dr. Tomas Linkevicius által megalkotott, implantátum rendszer független koncepció átfogóan érinti az ennek eléréséhez szükséges valamennyi kritikus faktort.

A jövőben további nemzetközi szinten elismert, világhírű előadó meghívását tervezzük.

Regisztrációhoz és további információhoz kérem, látogasson el az alábbi linkre!
www.steigmann-institute.hu

Üdvözlettel,
Mészáros Ágnes, szakmai program-koordinátor
+36 30 245 1822 info@steigmann-institute.hu