A SprintRay, a digitális fogászatra összpontosító 3D-nyomtató gyártója a múlt héten bejelentette, hogy partnerséget kezdett a Nobel Biocare céggel. A megállapodás eredményeként a Nobel Biocare a SprintRay 3D-nyomtatási technológiájának hivatalos forgalmazója lesz.

A két vállalat célja, hogy együttesen a világ minden táján a legjobb implantációs munkafolyamat megoldásokat kínálják majd a pácienseknek. A vállalatok szerint a Nobel Biocare innovatív implantációs megoldásainak és a SprintRay súrlódásmentes 3D-nyomtatási technológiájának kombinációja az implantátumok szállítási idejének csökkenését, az implantátumok még aznap történő behelyezését, valamint a rendkívül pontos 3D-nyomtatott műtéti sablonokat eredményezi.

“A SprintRay izgatottan várja, hogy bevezethesse iparágvezető, végponttól végpontig terjedő 3D-nyomtatási megoldásunkat a Nobel Biocare kiterjedt globális fogászati szakemberhálózatának” – nyilatkozta John Cox, a SprintRay igazgatója a partnerséget bejelentő sajtóközleményben.

Hozzátette: “Ez a partnerség kiterjeszti a SprintRay hatókörét és behatolását az implantációs fogászati szektorba – az iparág egyik leggyorsabban növekvő szegmensébe”.

Patrik Eriksson, a Nobel Biocare elnöke szerint a vállalat “a folyamatos innováció filozófiája, amelyet a betegek igényei vezérelnek”, azt jelenti, hogy “büszkék arra, hogy a SprintRay partnerei lehetnek, és forgalmazhatják 3D-nyomtatási technológiájukat, amely drasztikusan csökkentheti a fogak beültetésének idejét”.

A SprintRay nemrég bevezetett ProCure 2 rendszerét, amely 5 percre csökkenti a gyógyulási időt, a két cég közötti partnerség részeként kínálják majd. A ProCure 2 lehetővé teszi a fogászati implantátumok még aznap történő beültetését, és a Nobel Biocare All-on-4 kezelési koncepciójával végzett restaurációkat egy időpontban lehet elvégezni.

Forrás: https://am.dental-tribune.com/c/nobel-biocare-services-ag/news/sprintray-and-nobel-biocare-announce-3d-printing-partnership/

2021.11.29