Az elmúlt hónapokban olyan jelentések láttak napvilágot, amelyek a fogászati asszisztensek iránti igényt hangsúlyozták a szakmán belül.

A múlt hónapban egy névtelenül nyilatkozó fogorvos kereste meg a Dentistry.com-t, hogy elmondja, milyen gondjai vannak az asszisztensek toborzásával.

A Reed munkaerő-toborzási weboldal egyik tanulmánya még azt is felvetette, hogy a fogászati asszisztensek 72%-os növekedést tapasztaltak a felkínált fizetésekben.

Emma Anastasival, a Diamond Dental Staff alapítójával beszélgettünk az asszisztensek jelenlegi helyzetéről, és arról, hogy vajon a kereslet olyan sürgős-e – és a fizetések olyan magasak-e -, mint ahogyan azt a szalagcímek sugallják.

Törekvés a gyakornokok iránt
A Diamond Dental Staffnál folytatott beszélgetéseink kétirányúak – mondta.

‘Először is beszélgetünk a fogászati szakemberekkel arról, hogy miért akarják elhagyni a rendelőjüket. Beszélünk a praxisvezetőkkel és tulajdonosokkal is a kihívásokról, amelyekkel szembe kell nézniük, és arról, hogyan tudunk segíteni.

“A világjárvány idején nagyon igyekeztünk arra ösztönözni a fogorvosi rendelőket, hogy fontolják meg a gyakornokok felvételét, mivel tudtuk, hogy előbb-utóbb igény lesz a fogászati asszisztensekre. Abban az időben, amikor a csapatok csökkentett létszámmal működtek, sokaknak egyszerűen nem volt idejük vagy erőforrásuk az asszisztens gyakornokok felügyeletére.

“Sok fogászati asszisztenstanonc volt az első, akit elbocsátottak a fogorvosi csapatokon belül. Most olyan helyzetben vagyunk, hogy az emberek annyira kétségbeesetten keresnek asszisztenseket, hogy nincs más választásuk, mint megnyitni a lehetőségeiket a gyakornokok előtt. A praxisok még ezzel együtt is egyéves tapasztalattal rendelkező gyakornokokat kérnek.

Emma, aki képzett és bejegyzett fogászati asszisztens, volt praxisvezető, úgy véli, hogy a praxisok nehezen fognak toborozni, ha nem tudnak olyan versenyképes béreket kínálni, amelyek tükrözik a kemény munkát és a gondosságot, amely a munkakör betöltésével jár.