Mindig gondoljon a pozitív mentális gondolkodásra, különösen akkor, amikor visszatér a fogászati laboratóriumba és új munkamódszereket hoz létre. Valószínűleg Ön is hallotta már a mondást, miszerint “a siker egy lelkiállapot”.

Ez általában azon a koncepción alapul, hogy a siker elérése szubjektív. Ön határozza meg saját céljait, és Ön határozza meg, hogy mikor érte el céljait. A kifejezést arra is használják, hogy a produktív és proaktív megközelítéssel pozitív hozzáállásra ösztönözzön. Ezt az élet számos különböző területén alkalmazhatja. A személyes kapcsolataitól és eredményeitől kezdve a karrierje előrehaladásáig és az üzleti teljesítményéig.

A gondolkodásmódunk különösen fontos az idén mindannyiunk által tapasztalt turbulenciák miatt. A negatívumokon való rágódás – a javulás érdekében történő rövid felülvizsgálaton kívül – kevéssé fog boldogságot vagy diadalt hozni a közeljövőben. Ehelyett inkább azt kell elképzelnünk, hogy hol akarunk lenni, és mit akarunk elérni. Arra kellene összpontosítanunk, hogyan valósíthatjuk meg ezeket a törekvéseinket.

Korunk legsikeresebb vállalkozói közül néhányan ezt a megközelítést alkalmazzák. Egy 1995-ös interjúban a néhai Steve Jobs azt mondta, hogy a rendkívüli életet élő emberek és mindenki más között egyszerűen az a különbség, hogy hisznek abban, hogy nagyszerű dolgokra képesek. Nem ő az egyetlen, aki a pozitív gondolkodás és a rendíthetetlen szenvedély erejét hirdeti, ha valami újat akarunk létrehozni és egy álmot követni.

A fogászati vállalkozó
Alkalmazhatunk-e valamit ebből a vállalkozói gondolkodásmódból a fogászati rendelőben, e furcsa és kihívásokkal teli idők ellenére?

Nos, a világ néhány legnagyobb márkája mögött álló emberek logikáját használva, a legnagyobb lehetőségünk a változásra, az alkalmazkodásra és a gyarapodásra a nehézségekkel szemben van.

Legyünk kreatívak
A fogászati klinikák élete megváltozott, és számos új protokoll lépett érvénybe.

Használja ki ezt lehetőségként arra, hogy kreatív legyen, és találjon új módszereket, amelyek racionalizálják a munkafolyamatokat és diverzifikálják a kínálatát. Vagy növelje csapata munkahelyi elégedettségét.

Érezze jól magát, csak arra ügyeljen, hogy a fejlesztések kézzelfoghatóak legyenek.

Kapcsolódjon másokhoz
Sokan érezhettük magunkat elszigeteltnek és magányosnak ebben az évben. Ennek nem kell így lennie, amikor a rendelőjének a fejlesztéséről van szó.

Beszéljen a csapatával és más kollégákkal. Kérje ki a véleményüket, és tudja meg, hogy van-e olyan friss és úttörő ötletük, amelyet megvalósíthatna. Ha szenvedélyes és intelligens emberekkel veszi körül magát, akkor minden inspirációt és támogatást megkaphat, amire szüksége van az előrelépéshez.

Forrás: dentistry.co.uk