Czibók Balázs projektmenedzser kedden Pécsen, az európai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztésről tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a PTE gazdaságirányítását egy új, a közintézményekre kidolgozott SAP-rendszer alkalmazásával teszik hatékonyabbá, költségtakarékosabbá. Szólt arról, hogy létrejön az a kutatásfejlesztési és innovációs nyilvántartás, amely a jelenleg elkülönítve tárolt adatokat egy nyilvántartásban rögzíti, megkönnyítve különböző jelentések, statisztikák, elemzések készítését.

A projektmenedzser kitért rá: az egyetem a külföldi hallgatói létszám növelése érdekében erősíti nemzetközi kapcsolatrendszerét és beiskolázási kommunikációját. Példaként hozta fel, hogy tervezik kínai nyelvű honlap és kínai kiadványok készítését. “Elképzeléseink szerint a következő években az általános orvosi és a közgazdász mellett hat új szakon indítanánk idegen nyelvű képzést. Ezek között lehet az építészmérnök, a fogorvos és a gyógyszerész” – tette hozzá.

Czibók Balázs kitért rá, hogy a korábbinál nagyobb hangsúlyt kívánnak fektetni a karrierszolgáltatásokra, a pályakövetésre és a hátrányos helyzetű, valamint a roma fiatalok támogatására, tanulmányaikat mentori, koordinátori, tanácsadói hálózattal segítik. A projektmenedzser hangsúlyozta, hogy a PTE még sohasem nyert ekkora összeget ilyen célra. “A külső és belső szolgáltatások fejlesztése hozzájárul ahhoz, hogy a Pécsi Tudományegyetem a 21. század követelményeinek megfelelő hatékonysággal működő, képzési struktúráit, kapacitásait, oktatói és hallgatói bázisát hosszú távon megtartó intézmény legyen” – jegyezte meg Czibók Balázs.