Június 27-29 közt a spanyol főváros, Madrid adott otthont a 2019-es Nobel Biocare Globális Szimpóziumának. Ezen a nagyszabású eseményen a fogorvosok láthatták és tapasztalták is a jövő implantológiáját a bemutatott innovációs termékek jóvoltából. Ezek közül az egyik az új Nobel Biocare N1 rendszer, mely ötvözi a cég legutóbbi felületi technológiáját egy különleges biológiai megfontolásból kialakított design-nal, mely jelentősen csökkenti a kezelés időtartamát és javítja a páciens komfortérzetét.

A szimpózium bemutatta a legelső lehetőségek egyikét az implantológiai kezelések következő lépésének megtapasztalására. Klinikai szakértők és kutatók fogják megosztani tapasztalataikat az N1 rendszer használatáról, és mindemellett számos interaktív kurzus és workshop vezeti be a résztvevőket az új rendszer empirikus élményeibe az esemény során.

Madridban szintén bemutatásra kerül majd a cég DTX Studio design szoftvere, mely az integrált digitális munkafolyamatokba enged bepillantást a hallgatóknak. A globális szimpózium részeként felépítettek egy teljes mértékben felszerelt fogászati praxist is az esemény területére, hogy demonstrálhassák azt is, miképpen lehet a mindennapi kezelési rutinokat hatékonyan és tudatosan elvégezni. A résztvevők nagy izgalommal várták az implantológiai és a protetikai tervezést is a DTX Studio Implant segítségével, melyet számos előadó mutatott be esettanulmányai során.

Az ígéreteknek megfelelően egy rendkívül izgalmas és interaktív programban volt részük a megjelenteknek, akik minden szükséges tudást elsajátíthatnak majd az implantológiai munkafolyamatokhoz, beleértve az azonnali funkcióhelyreállítást, a kezelés időtartamának csökkentését, az esztétikát és a mucointegriációs folyamatokat is. Ezek a szekciók egyszersmind be fogják mutatni az implantológiában még kevéssé jártas fogorvosoknak azt is, hogy miként vezethetnek sikeresen implant-praxist, és milyen különböző csatornákat használhatnak arra, hogy felkeltsék pácienseik érdeklődését. Az már csak hab a tortán, hogy a résztvevők megkapják a legújabb feltörekvő implantológiai trendeket – mint például kerámia-implantokról és dinamikus navigációról szóló újdonságokat.

“A klinikai szükségletek folyamatosan változnak, ahogy az ipar is változik, így szükségképpen a megoldások is átalakulóban vannak, az ezekhez szükséges tudás pedig ehhez kapcsolódóan transzformálódik és gyarapodik” – mondja Hans Geiselhöringer, a Nobel Biocare elnöke. „Madridban be fogjuk mutatni, hogyan működünk együtt fogászati szakemberekkel új és megalapozott megoldásainkon keresztül, hogy az implantfolyamatokat gyorsabban, biztonságosabban és kiszámíthatóbban végezhessék el mind a fogorvosok, mind pácienseik előnyére. A globális szimpóziumunk a valódi innovációk színtere, mely megmutatja, hogyan segíti a páciensek legkorszerűbb és legmegfelelőbb ellátását”

Forrás: uk.dental-tribune.com