* Az OsseoCareTM Pro bemutatása – a Nobel Biocare új és innovatív,i Pad®- vezérelt fúrómotorja
* A 2013-as New York-ban tartandó Nemzetközi Szimpózium meghirdetése
* Nobel Biocare fórum az Europerio konferencián, világhírű szakértők bevonásával- a marginális csontozat fenntartása fogászati implantátumok környékén
* A Nobel Biocare bemutatja a páciens központú kezelési szemléletet, alátámasztva az újonnan bevezetett Nobel Biocare termékekkel
* Új adatok a 10 éves, hosszútávú tanulmányból a TiUnite élettartamával és teljesítményével kapcsolatban
* A Nobel Biocare a csontintegráció 60éves évfordulóját ünnepelte a 2012-es Szimpóziumon

Az OsseoCareTM Pro bemutatása: egy innovatív, iPad®- vezérelt fúrómotor

A világ vezető periodontológia konferenciáján- az Europerio 7-en- a Nobel Biocare és a Bien-Air Dental SA bemutatta az új és innovatív, iPad®- vezérelt fúrómotorját,az OsseoCareTM Pro-t.Az első fúrómotor amit iPad® működtet, az OsseoCareTM Pro egyesíti az egyedi kezelési jellegzetességeket az intuitív iPad®-alapú kezelőfelülettel, így szolgáltatva mind az orvosok, mind a páciensek számára hatékonyságot és biztonságot. Az OsseoCareTM Pro futtatásához szükséges alkalmazás minden vásárló számára elérhető. Számtalan innovatív funkciót és jellegzetességet tartalmaz, például előre programozott fúrási protokollt, tárhelyet a páciensek adatainak és az operációs információknak, valamint egyéni és biztonságos belépést több felhasználónak személyre szabható beállításokkal. Az Apple® App Store-on folyamatosan frissítve lesz az alkalmazás, ezáltal a felhasználók könnyen le tudják tölteni a legfrissebb programot. A fúrómotor ezenkívül még számos előnnyel rendelkezik. A készülék igen kis méretű fejjel rendelkezik, illetve a hűtés függőleges irányú elhelyezése és a két LED lámpa az egész szájüreget könnyen beláthatóvá teszi. A mikromotor ezenkívül a legkönnyebb és legerősebb, ami jelenleg a piacon található. A készülék – ami a Nobel Biocare azon törekvését erősíti, hogy a munkamenet még hatékonyabban menjen- előreláthatóan 2012 őszén jelenik meg a piacon.

A Nobel Biocare bejelentette a 2013-as Nemzetközi Szimpóziumot, amely június 20. és 22. között, New York-ban lesz megtartva

A 2013-as Nemzetközi Szimpóziumot a Nobel Biocare New York-ban tervezi megtartani. Az esemény helyszíne június 20. és 22. között, a Waldorf Astoria Hotel lesz. A Szimpózium fő témája a Nobel Biocare “Tervezés az Életre: Most és a jővőben” elnezevésű programja lesz. A “Tervezés az Életre” a Nobel Biocare terve, melynek fő célkitűzése a fogorvosok segítése, hogy minél több páciens tudjanak ellátni megfelelő módszerekkel. Ezenkívül egy elköteleződés a páciensek felé is, melynek célja minden páciens életminőségének javítása olyan megoldásokkal, amelyek teljesen működőképesek, természetesnek hatnak és remélhetőleg egy életen át tartanak.

A Nobel Biocare 2013-as Nemzetközi Szimpózium a Nobel Biocare által 2012-ben elkezdett természettudományos szimpózium sorozat egyik következő állomása lesz. A zártkörű 3 napos eseményen-ami George Zarb professzor elnökségével zajlik – a világ több mint 70 elismert rehabilitációs fogászati szaktekintélye lesz jelen, hogy kielemezzék a világban jelenleg futó és feltörekvő trendeket, technikákat és technológiákat, melyek a fogászati ágazat jövőjét

meghatározzák. A tanácskozás egy újfajta programterv szerint fog haladni, ami a fogászati kezelésekhez hasonlatos, a páciens bemutatásától a kezelés utáni utólagos feladatokig. A Nobel Biocare az iparági innovációban úttörőnek számít és folytatólagosan elkötelezett a tudomány és ipar közötti kreatív együttműködés irányába, hogy a páciensek ellátása a lehető legjobb módszerekkel folyhasson.

Europerio szakértői ülésszakok a páciens központú kezelési felfogásról és a marginális csontozat fenntartásáról Kettő, a Nobel Biocare által szponzorált ülésszak volt az idei Europerio konferencián, ahol az implantológia szakértői megosztották egymással a tapaszatalataikat. Június 7-én a Dr. Massimo Simion által moderált szakértői bizottság egyeztetett az implantátumok esztétikusságáról, a lágyszövet megőrzéséről, afd hosszútávú utókezelésekről és a csapatmunka fontosságáról. Dr. Simion mellett részt vett az ülésen Dr. Eric Rompen, Dr. Giorgio Tabanella, Dr. Iñaki Gamborena és Dr. Bertil Friberg. Június 8-ána beszélgetés fő témája a marginális csontozat fenntartása fogászati implantok környékén volt, Dr. Daniel van Steenberghe moderálása mellett. Az ülésen részt vett Dr. Marco Esposito, Dr. Björn Klinge, Dr. Joerg Meyle, Dr. Andrea Mombelli, Dr. Eric Rompen, Dr. Thomas E. Van Dyke, Dr. Hom-Lay Wang és Dr. Arie-Jan van Winkelhoff.

A mostanában bevezetett fogászati implantátumok, valamint egy újfajta diagnosztikai és tervezési szoftver bemutatása A Nobel Biocare az Europerio konferencián bemutatta három újfajta implantátumat, melyek elősegítik az osseointegrációt és a lágyszöveti regenerálódást is.A NobelReplace Platform Shift és a NobelReplace Conical Connection elnevezésű impantátumok tervezésénél elsődleges szempont volt a lágyszövetek térfogatának maximalizásása, ezért ezek az implantátumok az esztétikailag fontos területeken is megfelelően használhatóak. A NobelActive 3.0 egy vékonyan kapcsolódó implantátum, melyet kifejezetten a szélső és középső metszőfogak egyenkénti pótlására terveztek.

A következő generációs NobelClinicianszoftver az első diagnosztikai és tervezési szoftver, ami Mac OS® X és Windows®gépen is futtatható. Ez a fogászati közésség növekvő igényét tervezett kielégíteni, hiszen egyre több rendelőben található Apple® számítógép is. A szoftver legújabb verziója fejlesztett hatékonysággal és biztonsággal rendelkezik, ezenkívül képmegjelenítési tulajdonságokkal is rendelkezik. A szoftver megmutatja a Nobel Biocare tervét egy effektív digitális fogászati rendszer kialakításában.

Új adatok a 10 éves, hosszútávú tanulmányból a TiUnite étettartamával és teljesítményével kapcsolatban A Nobel Biocare implantátumok felszíne egy speciális anyagból, az ún. TiUnite-ból áll.Ez az anyag elősegíti az osteointegrációt.A legmegerőltetőbb körülmények között is megfelelő teljesítményt nyújt. A különleges csontépítő tulajdonságai a természetes csontnövekedés stimulálják, ezáltal érnek el rövid és hosszútávú sikereket.A TiUnite az implantológia írányadója lett. A2000-ben történt bevezetése óta több mint 190 publikáció jelent meg több mint 9,600 beteggel és 29,0000 implantátumot helyeztek dokumentálva be több mint 10 évnyi utókezeléssel. Összességében több mint 11 millió TiUnite-tal készült implant került felhasználásra, ezáltal ez az implantológia legtöbbet használt és klinikailag ellenőrzött anyaga.

Egy mostanában megjelent hosszútávú tanulmány a Clinical Implant Dentistry and Related Research újságban alátámasztja a TiUnite erős teljesítményét. A Drs. Marco Degidi, Diego Nardi és Adriano Piattelli által készített tanulmány az azonnal beültetett TiUnite-tal bevont implantátumok 10 éves hatásait dokumentálta. Az eredmények szerint ezek az implantok kiváló túlélési arányokat mutatnak, akár post-extraktív, akár gyógyult helyekre ültették be őket.

Egy másik, szintén a Clinical Implant Dentistry and Related Researchújságban megjelent 10 éves tanulmány is bizonyítja a TiUnite hosszútávú hatékonyságát. A tanulmány készítői, Drs. Pär-Olov Östman, Mats Hellman és Lars Sennerby, a marginális csontozat és a légyszövet állapotát mérték fel az implantátumok 10 éven át tartó használata után. A tanulmány jó hosszú távú klinikai eredményekről számolt be 10 évvel a beültetés után.

A Nobel Biocare az osseointegráció 60 és 30 éves évfordulóját ünnepelte a 2012-es Szimpóziumon A 2012-es Szimpóziumon ünnepelték az osseointegráció eredetét és fejlődését, ami bevett és megbízható kezelési módszerré nőtte ki magát 60 év alatt. A programok a módszer jelenlegi fejlődéséről is szóltak sebészi, prosztetikus és laboratóriumi szemszögből is.Az előadók a jövő lehetőségeiről is beszéltek a jelenlegi trendek és elképzelhető jövőbeli fejlesztések figyelembevételével.

Az osseointegráció alapelveit a svéd Per-Ingvar Brånemark professzor fedezte fel. 1952-ben.Harminc évvel később, 1982-ben a felfedezést és az elveket alátámaszották egy történelmi jelentőségű konferencián Kanadába ,melyet George Zarb professzor szervezett.Ennek a konferenciának az eredményeként került az implantológia a nemzetközi fogászati közösség által elismert kezelési metódusok közé.

Közelgő Nobel Biocare Szimpóziumok:

* Rimini, Október 19-20.

* Toronto, Október 19-20.

* Nobel Biocare Nemzetközi Szimpózium 2013, New York City, 2012 június 20-22.