A CADIAX® egyedi igényeknek megfelelő, félig és teljesen állítható artikulátorokat ajánl, melyek használhatóak ízületi rekonstrukciótól egészen a diszfunkciók diagnosztizálásáig minden mandibuláris problémára.

  • A condyláris mozgások bilaterális, 3D-s, egyidejű megfigyelésére
  • Sagittalis és transversalis condylaris utak regisztrálására
  • Az ízületi utak automatikus átalakítására az artikulátor számára
  • Elektromos condylus helymeghatározás (Electronic Condylar-Position-Measurement-CPM) közvetlenül a páciensen
  • Különféle mérési és megfigyelési funkciók, beleértve zoom funkciót, visszajátszást, fedésbehozást, 3D-animációt, és artikulátor kalkulációkat
  • Az állkapocsízület rotációjának megfigyelése és kiszámítása
  • Számítógép támogatott incizális számítások

A készülék az ízület környékén, az ízületi tengelyen mér, így hozva létre könnyebb mérést. Ezenkívül az elektromos mérőberendezés nagy pontosságot is garantál, valamint a rendszer használata könnyen átlátható és megtanulható.

A programmal bármikor vissza lehet nézni és ellenőrizni az eredményeket, ezért megfelelő bármely praxis számára.A megmért mozgások a fejecsen lévő támasztékok segítségével átkerülnek az artikulátorba, amely rendkívül stabilan helyezkedik el, így elmozdulásmentes regisztrációt biztosít.

Mérési adatok
A megfelelő diagnosztikai adatok felhasználása és standardizálása mára elengedhetetlenné vált a modern, “bizonyíték alapú” fogászati ellátásban. A rendszer ennek megfelelően úgy lett kialakítva, hogy megkönnyítse a fogorvosok számára az artikulátor programozását, emellett különböző lehetőségekkel biztosítsa a diszfunkciók minél könnyebb kiszűrését.

A mandibula alapmozgásain kívül regisztrálódnak a funkcionális, illetve parafunkcionális mozgások is: rágás, beszéd, bruxizmus. Ezeket a rendszer összehasonlítja az általános mintázatokkal, és megállapítja az ezektől való esetleges eltéréseket.

Az elektromos condylus helymeghatározás (CPM) segítségével a centrális ízületek közti különbségek, valamint az ICP (intercuspidiacios pozíció) könnyen meghatározható, közvetlenül a páciensen. Ez nem csak diagnosztikai szempontból fontos, hanem elősegíti a fogászati rekonstrukció megfelelő minőségű végrehajtását is.

Releváns adatok
Az egyes páciensek mandibuláris mozgásmintázatának elemzése segíthet minimalizálni a terápiák során fellépő kockázati tényezőket.

Az okklúziós paraméterek megfigyelése, valamint a rágóízület tengelyirányú mozgásának összegzése, egy erős alapot biztosíthat a megfelelő ellátás kiválasztásakor.

Ízület specifikus sínek felhelyezése
A készülék és egy megfelelő fogászati sín tervező program együttes használatával, könnyen és biztonságosan lehet terápiás síneket tervezni, illetve felhelyezni a szükséges pozícióba.