Könnyen nyitható és zárható

Az F1000 önligírozó mechanizmusának lényege a szuper elasztikus nikkel és titánium ötvözetből készült becsúsztatható fedőlemez, ami zárt állapotban egy kis üreget képez a bracket oldalsó elemeivel. A speciális ötvözet lehetővé teszi a fedőelem rugalmas összenyomódását, majd kitágulását, eközben az oldalsó elemekre nyomás nehezedik, és a készülék összezáródik.

Az F1000 bracketek a fogászati rendelőkben manapság használt eszközök-például mindenes eszköz vagy fogászati probe segítségével könnyen kinyithatóak. A nyitáshoz a bracket felső részére kell nyomást helyezni, és közben egy föntről lefele mozdulattal eltávolítani a fedőlemezt. A mozdulati iránya nem változik attól függően, hogy alsó vagy felső fogsoron elhelyezkedő bracketet akarunk kinyitni. Ezáltal a bracket a gravitáció segítségével nyitva marad, ez megkönnyíti a fogszabályzó drót beillesztését.

Az F1000 bracketek zárásához szintén használhatóak a nyitáskor használt eszközök, valamint egy speciálisan erre kifejlesztett eszköz is, ami zárás közben biztosítja, hogy a fogszabályzó drót a helyén maradjon.

Flexibilis felhasználás és alacsony súrlódás

A szabadalmaztatott önligirozó mechanizmus egy csúsztatható negyedik támaszfallal rendelkezik a lehető legmagasabb szintű biomechanikai tulajdonság eléréséhez. Ez a negyedik fal biztosítja a drót mozgathatóságát a vájatban. A bracketet rögzítő fémszárnyak kialakítása lehetővé teszi fém és elasztikus ligatúrák, valamint elasztikus fonál felhelyezését a megfelelő súrlódás és rögzítés elérése érdekében. Ennek segítségével valósítható meg a legmegfelelőbb biomechanikai irányítás.

Az önligírozó mechanizmus a bracket teljes mesiodistális szélességét lefedi, ezáltal-a többi önligirozó rendszertől eltérően-megfelelő rotációs kontroll alakítható ki, akkor is, ha vékony drótot használunk a kis súrlódású területeken. A vájat speciálisan kialakított ívelt központi része csökkenti az érintkezést a dróttal, ezáltal tovább csökkentve a súrlódást, miközben a biomechanikai irányítás megfelelő marad.

Higiénia, biztonság és kényelem

Az F1000 önligírozó mechanizmusa a becsúszatható fedőlemez és a rögzítő fémszárnyak fizikai összekapcsolódására épül, ennek megfelelően nem szükségeltetik semmilyen komplex záró rendszer. A záró elem alatti terület tisztítása legkönnyebben oldalirányból, waterjet segítségével oldható meg.

Az önligírozó mechanizmus alapelve igen egyszerűen, biztonságosan és könnyen használható. A fedőlemez kétoldalt sínekbe csúszik be, ahol megakad, ezáltal a bracket véletlen kinyitása-például a drót megnyomásával vagy nem szándékos művelettel-nem történhet meg. A megszakításmentes forma, az ultra sima kontúrok, valamint a könnyű felhelyezhetőség és leszedhetőség miatt az F1000 bracketek olyan kényelmesek, mint a hagyományos fajtájúak.