A Dentistry Iq magazin szerint nem csupán álomról van szó, az önálló praxis kitartó munkával elindítható.

1. Először érdemes a tőke forrását felfedezni.

A legtöbb fogorvosnak nincs elegendő tőkéje ahhoz, hogy segítség nélkül elindítsa saját praxisát, ezért érdemes mindenekelőtt felfedezni a finanszírozási lehetőségeket. Az üzleti hitel a leggyakoribb opció, de érdemes a lehető legideálisabb körülményeket is megtalálni, hiszen a kamat mindenhol más. A kamat esetében minden százalékpont számít hosszútávon, ne feledjük!

2. Az adókedvezményeket mindenképpen használjuk ki.

A legtöbb fogorvos dédelgetett álma a saját rendelő: ez lehetséges!Saját fogorvosi praxis indításakor különleges adókedvezmények is járnak a legtöbb országban, ezekről érdemes előre tájékozódni. Ennek érdekében sokszor profi tanácsadó segítségére lehet szükség.

 

3. Fontos, hogy a marketingből a lehető legtöbbet hozzuk ki.

Bárhol is nyitja meg rendelőjét az ember, jó eséllyel a konkurencia már jelen van a környéken. Éppen ezért a marketingstratégiának tudatosnak kell lennie. Átlagos esetben a megtakarítás 8 százalékát érdemes marketingre költeni. Ha ez elképzelhetetlenül magas összeg, inkább a hatékonyság legyen a cél. Az e-mail, a közösségi médiafelületek, a mobileszközök és a keresőoptimalizálás mind fontos része a történetnek, ma már a Facebook-hirdetések és a Twitter-posztok szinte elkerülhetetlenek.

A cikk azt javasolja, hogy senki se riadjon vissza feladattól, hiszen fogorvosi szolgáltatásokra mindig is nagy szükség lesz.

Forrás: Medipress.hu