Az elmúlt hónapokban aggodalmak merültek fel a 2021 márciusában megrendezésre kerülő Nemzetközi Fogászati Kiállítással (IDS) kapcsolatban a jelenleg zajló világméretű járvány miatt. A kiállítást rendező Koelnmesse hivatalosan bemutatta részletes koncepcióját az IDS látogatottságának biztonságossá tételéről a kiállítók és a látogatók számára.

Amióta a világ nagy része karanténba került márciusban a SARS-CoV-2 Kínán kívüli gyors terjedése miatt, a nagyobb, személyes fogászati konferenciák és vásárok korábban zsúfolt naptára üres maradt az év hátralevő részében. A vírus világszerte hatalmas kihívások elé állította a fogászati ipar résztvevőit. A szervezők és a vállalatok egyaránt kénytelenek voltak új platformokat kipróbálni, így lehetőséget teremteni a gyártók és az ügyfelek összekapcsolására. Ennek következtében, az elmúlt hónapokban számos új digitális, hibrid kiállítás vagy konferencia került megrendezésre a fogászati közösség számára.

A szervezők kiemelten kezelik a kiállítás résztvevőinek egészségét és biztonságát

Júniusban a Koelnmesse elindította #B-SAFE4business kampányát, amely az átfogó védintézkedéseket tartalmazta. Annak érdekében, hogy minden leendő résztvevő megtapasztalhassa, hogy milyen is az IDS 2021, az új biztonsági koncepciók szerint a Koelnmesse bemutatta a vásár prototípusát, a #B-SAFE4business Város-t, mintegy 5000 m2-en a 9. csarnokban. A prototípus tartalmazza a koronavírus elleni védekezéssel szemben támasztott követelményeket amiket a német állam rendeletekben szabályzott.

A #B-SAFE4business Város célja annak demonstrálása, hogy a szervezők jól felkészültek egy IDS méretű rendezvényre, amely 166 országból több mint 160 000 kereskedelmi látogatót fogadott be 2019-ben. A 2021-es show során végrehajtandó intézkedések között szerepel egy érintésmentes jegyértékesítő rendszer, egy újonnan kifejlesztett eGuard mobilalkalmazás a látogatók áramlásának kezelésére, és a standok felépítésének sokféle változata, amelyek figyelembe veszik a fizikai távolságtartási szabályokat. Ezen felül új rendezvényformátumot és digitális technológiákat is kínálnak a hibrid kiállítási standokkal, annak érdekében, hogy a kiállítók akkor is sok látogatóval tudjanak kapcsolatba kerülni, ha kevesebb nemzetközi résztvevő tudna Kölnbe utazni.

Október közepén az IDS szervezői azt is bejelentették, hogy a rendezvény időtartama öt helyett négy napra rövidül, március 10. szerdától március 13. szombatig.

A szervezők ismét hangsúlyozták, hogy úgy gondolják, hogy az IDS sikeres bevezetése körülbelül öt hónap múlva lényegében hozzájárul a fogászati vásárok és a fogorvosi vállalkozás egészének helyreállításához.

Németországban rekordot döntött a COVID-19 esetek száma

Szinte egy időben azzal, amikor a Koelnmesse bejelentette a prototípus kiállítását, Angela Merkel német kancellár újabb ideiglenes országos zárlatot vezetett be. November 2-től a beltéri tömeges rendezvények 250 főre korlátozódtak – még azok is, akik jóváhagyott higiéniai és fertőzésvédelmi intézkedéseket kínálnak -, és Németországban csak szükség esetén és kifejezetten nem turisztikai célokra biztosítanak csak szállást. Az új szabályozás november végéig marad érvényben, amikor a német kormány a helyzet és ezen intézkedések hatékonyságának átértékelését tervezi.

Forrás: Dental Tribune