Lisa

Harmadik alkalommal bontanak vitorlát a fogászat szereplői a barátságos balatoni vitorlásversenyen június 18-án. A sokszínű mezőnyben azonban idén legendás hajók és csapatok is megjelennek, akikért érdemes nézőként is a kenesei kikötőt meglátogatni. Az űrtechnika és fogászat innovációja 2016-ban a Balatonon találkozik.

Artemis  Desision 35

A Dental Regatta egyik fő célja, hogy azok a fogászatban dolgozó szakemberek, akik év közben nem találkoznak, esetleg nem is ismerik egymást, itt, egy közös versenyen, közelebb kerüljenek egymáshoz. Ugyanakkor a Dental Regatta egy játék is, amiben kihasználjuk, hogy a résztvevők mindegyike szeretne nyerni.

Extreme 40

Idén a Dental Regatta, a GTC Holding Pharma Kupa Doktor Regatta rajtvonalához olyan hajók is állnak, amelyekre minden hajós örömmel kapaszkodna fel. A Kékszalag többszörös győztese, a Lisa mellett a Black Jack (SL33), a RSM- DTM (GC32), az Artemis (Desision 35), a Rapidophen és a két Extreme40 egészen biztosan mindenkinek izgalmas versenyt tartogat. Ez utóbbi hajókról tudni érdemes, hogy a hatalmas, 60-70 láb hosszú, NASA mérnökök által fejlesztett versenykatamaránok 30-40 lábas teszt változatai, amelyekből a világon összesen 5 db található – épp itt, a Balatonon, többségük most a Dental Regattán. Egyenként 250-500.000 EUR értékük nem pusztán a kalandnak szól, hanem a rajtuk található különleges technológiának is. Némelyik hajó szó szerint kétszer gyorsabban halad szélnél, köszönhetően a különleges kialakítású hajótestnek és a szárnyashajó technológiának.

rsm-dtm-sailing

A különleges hajókhoz innovatív háttér is kell – a Flexi-Dent fogászati szoftver fejlesztői elkötelezettek a könnyű felhasználhatóság, az automatizálás, a bevételnövelés oldalán. A Flexi testvércégének a vitorlássportban van elismert szoftvere, a Kwindoo, amely hozzásegíti a vitorlázóikat a versenyek megnyeréséhez. Innováció a fogászatban és a vitorlázásban is. Az okostelefonra fejlesztett szoftver segít megtervezni, és a verseny során a lehető leghatékonyabb útvonalon kivitelezni a versenytávot. Így lehetséges, hogy rendre rekordot döntenek a szoftver felhasználói. Ugyanez a szív dobog a Flexi-Dent praxismenedzsment rendszerében is, amely a fogászatban kínálja ugyanezt a hatékonyságot és minden bizonnyal hozzásegíti használóit a piaci “Kékszalag” megnyeréséhez.

SL_33_Black_Jack

A Balatonon is igen ritka ezeket a legendás vitrolásokat és csapataikat így együtt látni, hiszen a Kékszalag vitorlásverseny esélyes hajóinak 80%-a együtt lesz – ezért is érdemes betervezni a hétvége programjába a Dental Regattát mindenkinek, aki szeretné látni a világ legjobb versenyvitorlásait. Akiknek erre nincs módjuk, ők a www.kwindoo.com-on követhetik a verseny menetét, élőben, és visszajátszásban is. A szigorúan barátságos küzdelemben a katamaránok önálló számban indulnak, így a sokféle hajó és csapat mindegyike elsősorban önmagával és a természet erejével versenyez. Aki vízre száll velünk vagy a partról szurkol, elmondhatja majd: 2016-ban ott volt, amikor a világ legjobb hajói együtt futottak vízre a magyar fogászat képviselőinek vitorlás csapataival.

Találkozzunk a Dental Regattán szombaton Balatonkenesén!