Új kutatások azt mutatják, hogy növekszik a bezártságból fakadó alkoholfogyasztás, amelynek pusztító egészségügyi következményei lehetnek. Tehát, fontos a fogászati szakemberek kommunikációja az alkoholfogyasztás csökkentésének érdekében, mely a száj egészségére is hatással van.

Létfontosságú a nyilvántartás vezetése, ha többször tapasztalta nyomait a túlzott alkoholfogyasztásnak. Ez lehetővé teszi annak azonosítását, hogy a beteget veszélyeztethetik-e alkohol által okozott betegségek. Ekkor fel kell hívnia a beteg figyelmét, hogy az ivás, hogyan befolyásolhatja a száj / általános egészségét a jövőben.

Ha aggályai vannak, akkor a beteget utalja tovább. Sajnos azok, akik sok alkoholt fogyasztanak, gyakran nem vesznek igénybe fogászati szolgáltatást. Amikor megteszik, ez általában csak sürgős esetben történik, mert valamilyen fájdalma keletkezett, ami talán bizonyos esetekben a túlzott alkoholfogyasztás következménye. Ha ezt tapasztalja, akkor próbáljon segíteni, de mindenképp érzékenyen közelítse meg ezt a témát.

Egy kép többet mond ezer szónál. Tegyen olyan plakátokat a váróba, ami segíthet üzeneteket kézbesíteni. Így, ha látják a páciensek milyen hatásai lehetnek az alkoholnak a fogazatukra, nagyobb eséllyel fogják abbahagyni ezt a káros szokást. A dohányzásra ez szintén igaz.

Ezenfelül, használja a közösségi média csatornáit is arra, hogy követői egészségesebb döntéseket hozzanak életükben. Különböző trendek és témák körüljárásával segítheti pácienseit a jobb döntéseket meghozatalában. Foglalkozzon az alkohol esztétikára és egészségre gyakorolt hatásával. Az alkohol savat tartalmaz, de nem mindegyik ugyanannyit. Például a bor különösen savas, amiben leggyakrabban a citromsav és az almasav található meg. A valóságban mi tudjuk, hogy a sav szörnyű a fogak számára, és hosszabb idő után eróziót tud okozni. A zománc elkopik és maradandó, visszafordíthatatlan károsodást okoz.

A sötét színű alkoholos italok továbbá befestik a fogakat, így a vörösbor vagy a kávélikőrök elszínezhetik a fogakat. Ezeknek hosszan tartó hatása lehet, és a fogak eredeti színe már nem vagy nehezen visszanyerhető.

Forrás: dentistry.co.uk