Lucy Nichols megosztja legjobb tippjeit a beszélgetések megkezdéséhez és a betegekkel való kapcsolatépítéshez.

Sok fogorvosnak, különösen azoknak, akik kissé introvertáltabbak, egy kezdeményező könnyed csevej nem jön könnyen.

Mint minden mást, ezt is könnyebbé teszi a rendszeres gyakorlást… tehát ez a készség (mint sok más is) a fogorvosi karrier korai szakaszában rendkívüli kihívást jelenthet.

Egy kis beszélgetés elengedhetetlen ahhoz, hogy a betegek kényelmesen és nyugodtan érezzék magukat, és elkezdhessék a bizalomra épülő kapcsolat építését magukban. Az emberek hajlamosak egy fogorvoshoz ragadni, akikkel jól érzik magukat, miközben ignorálják a fogorvos technikai képességeit.

Tehát itt van az én receptem a  beszélgetések kezdeményezésére, akár üdvözlő beszélgetésről van szó, akár egy kínos csend elkerüléséről, amíg arra vársz, hogy hasson a helyi érzéstelenítő.

Készen állsz a hétvégére?

A blues ellenére a hétfők könnyű – a beszélgetés nyilvánvaló kezdője: „Hogy telt a hétvége?”

Remélhetőleg valami izgalmas dologban volt részük, és rengeteg lehetőséget adnak arra, hogy további kérdéseket tégy fel, és esetleg megkérdezik azt is, te mit csináltál hétvégén.

Amikor eljön a péntek, megkérdezheted, milyen terveik vannak, hátha van valami különleges, amire készülnek. Néhányan azonban nem csinálnak sokmindent hétvégén, hozzájuk más megközelítést kell alkalmazni.

A napi tervek…

Ha a beteg reggel megy fogorvosi rendelőbe, próbálja megkérdezni, hogy mit csinál a nap hátralevő részében? A kis beszélgetés kulcsa az, hogy egy első kérdéssel kezdjük, majd érdeklődjünk tovább, vagy adjunk hozzá saját kis megjegyzést.

Ha egyenesen a munkába mennek, megkérdezhetné, hogy hol dolgozik? Hosszú ideig vannak a munkahelyen? Tetszik nekik, ahol dolgoznak? Van jó csapatuk?

Ha a beteg délután jár, akkor kérdezheti meg őket reggelről. Számos irányban lehet ezekből a beszélgetésekből továbbmenni, amikor nap mint nap találkozol sok különböző emberrel a gyakorlatban.

Ünnepek

Mit ünnepelnek, Cha-nu-kát vagy Karácsonyt?

Család és egyebek

Meséljen a családjáról! Esetleg meséljen ön és kérdezzen vissza…

Lucy Nichols