A kanadaiak minden lehetőséget felkutatnak fogaik rendbetétele érdekében. Az egyik legnépszerűbb lehetőség pedig Mexikó.

Mexikóban számos fogorvosi klinika szakosodott arra, hogy kanadaiaknak és amerikaiaknak kínáljanak olcsóbb fogászati ellátást. Mivel így nem kell keresztülszelniük a fél világot, kimondottan kecsegtetően hangzik számukra.

Egyesek értelemszerűen a nyaralásukhoz igazítják a fogászati kezelést is. A beavatkozást követően pihennek néhány napot, hogy mindent kihozhassanak az utazásból.

Ennek ellenére nem feltétlenül éri meg másik országba utazni a kezelésért. Kimerítő keresgélés után lehet csak megbízható rendelőt találni, aki jó áron dolgozik. Rengeteg olyan fogorvosi rendelő van, ahol szakmai tapasztalat nélküli fogorvosok dolgoznak és megpróbálnak minél több pénzt kiszedni a betegből, mit sem törődve annak egészségi állapotával.

Előfordulhat az is, hogy a páciens alacsony minőségű fogászati munkát kap a pénzéért, és otthon emiatt többet kell rá költeni, mintha el sem utazott volna.