Fontos, hogy a szakemberek harmonikus, rendezett, nyugodt munkakörnyezetben dolgozhassanak – ennek eléréséhez pedig egy praxis számára számos lehetőség létezik.

A technológia legyen modern

A fizetés, a páciensek beosztása, az utókövetés, az alkalmazottak közötti kommunikáció, az adatok tárolása és rendezése… csupa olyan dolog, aminek megfelelően kell működnie ahhoz, hogy praxis is rendezett legyen. Az egyik legnagyobb probléma ezen a fronton az, ha a különféle technológiai megoldások nincsenek szinkronban egymással. Ha például van egy rendszerünk, amely a páciens adatait rendezi, de ez nincs kapcsolatban a képalkotó rendszerrel, máris nehezebb dolgunk van a páciens látogatása során.

Az egyik legprofibb külföldi praxismenedzsment-rendszer az Eaglesoft, de kiváló hazai konkurensei is vannak, mint például a Flexi-Dent praxist menedzselő rendszer (www.flexi-dent.hu), amely remekül automatizálja a marketing megoldásokat, összeköti a szoftvert a képalkotó rendszerrel, segít a legprofibb magyar- és idegennyelvű ajánlat elkészítésben, átlátni, hogy hogyan, milyen csatornákon keresztül érkeznek a bizonyos szolgáltatásokat igénybe vevő páciensek.

A szolgáltatások promotálása fontos

Sokan félnek attól, hogy túl sok időt fektessenek a marketingre, pedig ez egy praxis szempontjából rendkívül fontos. Sok szakember számos olyan szolgáltatással foglalkozik, amiről a már meglévő páciense sem tud. Ezért fontos a marketingkommunikáció.

A RevenueWell épp ebben segít: úgy szólítja meg a pácienseket, hogy felkelti érdeklődésüket a praxis által kínált szolgáltatások iránt.

A kommunikáció koordinálása leveszi a terhet a személyzet válláról

Fontos, hogy a praxisban dolgozó segítők kedvesek, udvariasak legyenek, de gyakran elfáradnak, hiszen sok a munkájuk. A praxist menedzselő eszközök segítségével kevesebb a telefonhívás, az időpontegyeztetéshez szükséges intéznivaló, ezért a személyzet kedvesebb, kiegyensúlyozottabb lehet.

A Modern Dental Network szerint a legfontosabb a különféle eszközök összehangolása, ezért érdemes szakértő tanácsát kérni ebben szükség esetén.

Forrás: Medipress.hu