A Harvard Fogászati Orvostudományi Iskola (HSDM) a közelmúltban együttműködött az Endodontusok Amerikai Szövetségével (AAE), a Bostoni Egyetem Henry M. Goldman Fogászati Orvostudományi Iskolájával és a Tufts Egyetemi Fogorvostudományi Kollégiummal, hogy kiemelje a fogak megőrzésének fontosságát. A fogászati iskolák együttesen több mint 50 endodontikus kezelést nyújtottak a Fogmegőrzés napján a bostoni térség rászoruló betegei számára.

A Fogmegőrzés napján a betegeket előszűrték és előzetesen kvalifikálták őket. A HSDM a fogászati ellátásra szoruló betegek azonosítása érdekében szorosan együttműködött a Charles River Közösségi Egészségügyi Központ kollégáival. A bostoni székhelyű fogorvosok által nyújtott endodontikus kezelések összege több mint 59 000 dollár (53 562 euró) volt. Az erőfeszítés az AAE által szponzorált verseny részét képezte és a közismert természeti látványosságok és a természetes fogak megmentésére összpontosított. A bostoni Charles River Esplanade-t az Egyesült Államokban természetvédelmi szempontból a legnagyobb mérföldkőnek tartják és nagy adományt kapott az AAE-től. Ezen felül az AAE a támogatás keretében ingyenes endodontikai szolgáltatásokat is fog nyújtani a rászorulóknak Boston városában.

„Nagyszerű élmény volt közösségi klinikai környezetben megismerni a betegek igényeit. Felnyitotta az ember szemét, hogy hány megmenthető természetes fogat terveztek extrakcióra a biztosítási fedezet hiányossága miatt”- mondta Dr. Jennifer L. Gibbs docens, az Endodontikai Osztály igazgatója a HSDM resztoratív fogászatI és a biológiai anyagtudományi tanszékén.” Azt tervezem, együtt fogunk dolgozni a közösségi klinikánkkal, hogy megnézzük, mit tehetnénk még és jobban a lakosság jobb kiszolgálása érdekében” – tette hozzá.

Az eseményre a Harvard Fogászati Központban került sor: 6 órán belül 17 kezelést végeztek önkéntes fogorvosok, elsőéves hallgatók és rezidensek segítségével. Az eljárások magukban foglaltak gyökércsatorna-terápiát, fogak újjáépítését, az alapvető pulpoterápiákat és néhány helyreállító munkát is.

“Örülünk, hogy segíthetünk Boston városának, és együtt tudunk működni a környék neves fogorvosaival és endodontikai osztályaival” – mondta Dr. Keith V. Krell, az AAE elnöke. “Hálásak vagyunk az iskolák nagylelkűségéért” – fejezte be.

Forrás: am.dental-tribune.com