Amennyiben gyakran túl gyorsan eszi meg ebédjét, az elhízás kockázatának teszi ki magát. Tom Viola elmagyarázza, miért kellene megpróbálnia elkerülni a túl gyors ebédet.

Ez minden nap megtörténik a fogorvosi rendelőkben szerte az országban. Valószínűleg önnel is megtörtént már. A fogászati asszisztensek és a csapat más tagjai megpróbálnak időt szakítani egy gyors harapásra, és a sietségükben, hogy egyenek valamit a betegek között, végül egy energiaszeletet vagy szendvicset esznek, hogy visszanyerjenek egy kis energiát és felkészüljenek a nap hátralévő részére.

A Journal of Clinical Obesity című folyóiratban nemrégiben megjelent kutatás szerint ez a nagyon gyors falatozás rövid és hosszú távon is problémákat okozhat.

Tom Viola, a fogászati farmakológia egyik szakértője elolvasta a kutatást, és azonnal a fogászati asszisztensekre gondolt. “Az összes fogászati asszisztensre gondolok, akik rohanás közben esznek” – mondta Viola. “Elkapnak egy falatot, amikor csak tudnak, de a probléma az, hogy a teltségérzetet rögtön elszúrják, és alapvetően túlzásba viszik a túlevést”.

A kutatások azt mutatják, hogy ha az emberek rohanás közben esznek, hajlamosak többet enni, és ennek következtében hízhatnak és elhízhatnak. Az étkezési stílus egy része előre beprogramozódhat, ha más testvérekkel együtt nőttél fel. Emlékezhetsz arra, milyen volt az étkezés, amikor felnőttél, és ugyanazok az ösztönök, hogy gyorsan kell enni, hogy legyen valami étel, még mindig részei lehetnek annak, hogy ki vagy ma és hogyan eszel.

Forrás: dentistryiq.com