Az Oral-B a #Strongteethstrongkids kampány részeként megvizsgálta a gyermekek fogmosási szokásait az Egyesült Királyságban. A gyermekek fogmosása, már ha éppen mosnak fogat, átlagosan csak 76 másodpercig tart.

“Ez a kutatás azt is megmutatja nekünk, hogy milyen nehéz lehet a szülőknek gyermekeiket fogmosásra ösztönözni és bátorítani” – mondta Adam Parker, az Oral-B észak-európai marketing menedzsere.

“Ezért küldetésünk az is, hogy javítsuk az Egyesült Királyságban a gyermekek szájegészségét azáltal, hogy segítünk a szülőknek a fogmosás szórakoztatóvá tételében.

Fogmosás

A legtöbb szülő (70%) úgy gondolja, hogy a gyermekek fogmosása a gondos szülői munka leginkább stresszes része.

A szülők átlagosan kilenc percet töltenek azzal, hogy gyermekeiket fogmosásra próbálják rábírni.

A tanulmány azt is megállapította, hogy a szülők 70% -a szerint a fogmosás témája tantrumokat okozhat.

„A #bedtimebrushchallenge programot azért indítottuk el, hogy támogassuk a szülőket: fiatalkorú gyermekeik számára rendkívül fontos a megfelelő szájhigiénés és szájápolási oktatás; eközben a családok számára lehetőség nyílik fogkeféket nyerni is” – folytatja Parker úr.

Úgy gondoljuk, hogy az erős fogak erős gyermekekké formálják a fiatalokat.

“Izgalmas látni, hogy hány ember vesz részt a kihívásunkban.”

Rossz orális egészség

A szülőknek csak egynegyede  (22%) gondolja úgy, hogy gyermeke saját fogkeféjével megmosná a fogát, ugyanakkor a szülők 86% -a érzi, hogy gyermekeik túl sok cukrot esznek.

A tanulmány azt is kimondja, hogy a gyermekek csaknem fele (46%) rendelkezik töméssel vagy fogszuvasodással.

„Első kézből láthattuk a gyermekek rossz orális egészségi állapotát” – mondta Dr. Roksolana Mykhalus, a Happy Kids Dental gyakorlat alapítója.

„Ez a kutatás megmutatja, milyen nehéz küzdelem rávenni a gyermekeket a fogmosásra.

„E problémák nagy részét azonban el lehet kerülni, ha a gyermekeknek van otthoni rendszeres fog- és szájápolási rutinja és egészségesen, kiegyensúlyozottan étkeznek.

„Amikor a gyerekeknek erős, egészséges fogaik vannak, az az általános jólétükben valóban észrevehető különbséget jelent.

“Ezek a gyermekek általában sokkal boldogabbak és magabiztosabbak, mint a rossz orális egészségi állapotúak.”

Forrás: dentistry.co.uk