A Wesleyan, a fogorvosok pénzügyi szolgáltatásaira szakosodott szolgáltató új kutatása szerint a fogorvosok 52%-a tart attól, hogy nem lesz elegendő jövedelme ahhoz, hogy kényelmesen éljen nyugdíjas éveiben.

Átlagosan úgy gondolták, hogy évi 48 150 fontra lenne szükségük a megélhetéshez. A fogorvosok kétharmada (67%) azonban nem tudja, hogy mennyi jövedelemre számíthat a nyugdíjkonstrukciójából.

Samantha Porter, a Wesleyan csoportos értékesítési és marketingigazgatója elmondta: “A sikeres nyugdíjba vonulás kulcsa az előre tervezés. A fogorvosoknak át kell gondolniuk, milyen életszínvonalon szeretnének nyugdíjas korukban élni, és mekkora jövedelemre lesz szükségük ennek finanszírozásához.

“Ha már van egy terv, akkor azt legalább évente felül kell vizsgálni. Az elmúlt években számos változás történt a nyugdíjrendszerekben, mind az állami, mind a magánnyugdíjrendszerekben, és ezek mind hatással lehetnek a végső nyugdíjjövedelemre.”

“Az emberek gyakran túlbecsülik, hogy mennyi pénzre lesz szükségük nyugdíjas korukban, de valójában azzal is tisztában kellene lenniük, hogy a nyugdíjterveik mennyi jövedelmet fognak generálni. A fogorvosok alig több mint egyharmada (35%) mondta, hogy korán tervezi a nyugdíjba vonulást, szemben a korábbi 43%-kal, és egynegyedük (25%) úgy érzi, hogy a nyugdíjkorhatár elérése után is dolgoznia kell majd” – mondta Porter.

Csak egyötödük (21%) támaszkodik kizárólag a nyugdíjra, és csaknem egynegyedük (24%) tervezi, hogy az ingatlanában lévő tőkét további pénzügyi támogatásra használja fel.

A kutatás azt is megállapította, hogy 44%-uk évente kevesebb mint egyszer vizsgálta felül nyugdíjtervezését, és ezek fele (50%) vagy nem emlékezett arra, hogy mikor vizsgálta felül utoljára a terveit, vagy nem is tette ezt meg.

Forrás: dentistry.co.uk