A fogorvos, aki mű karral kerülte el a védőoltást, most megkapta a COVID-19 oltást – de ezúttal tényleg.

Az olasz klinikusra azután csaptak le, hogy szilikon végtagot viselve jelent meg az oltás helyszínén. Az eset az olaszországi Biellában történt, a férfi feljelentést tett a hatóságoknál, miután a nővér észrevette, hogy a kar szokatlan színű vagy textúrájú.

Most azonban, miután potenciálisan büntetőjogi vádakkal néz szembe, mégis úgy döntött, hogy beadatja az oltást. A La7 olasz talkshow-ban beszélt arról, hogy miért döntött a műkar viselése mellett, és hangsúlyozta, hogy nem volt oltásellenes.

Az egyetlen fegyver a COVID ellen
Ezt mondta a műsorban: Úgy gondolom, hogy jelenleg a vakcina az egyetlen fegyverünk ezzel a szörnyű betegséggel szemben. De meg kell adni a választás szabadságát’.

Kiemelte, hogy ő az összes gyermekkori oltását megkapta, sőt, néhányat a nyáron újra be is oltottak, például a tetanuszoltást. Az incidens az ország újabb intézkedéseit követi, amelyek számos társadalmi tevékenységtől eltiltják azokat, akik nem rendelkeznek védőoltással.

Augusztus óta minden olaszországi lakosnak “zöld igazolványra” van szüksége. Ezt augusztus óta olyan helyekre kell használni, mint a vasútállomások, éttermek, edzőtermek, mozik és uszodák. A COVID-19-es igazolvány a védőoltás, a negatív teszteredmény vagy a vírusból való felépülés bizonyítéka lehet.

Oltási nyomás
Most azonban csak a “szuperzöld belépővel” rendelkezők léphetnek be ugyanezekre a tevékenységekre. Ezt az igazolványt csak azok kaphatják meg, akik be vannak oltva, vagy nemrégiben gyógyultak meg a koronavírusból.

Az Egyesült Királyságban az egészségügyi dolgozókra is nyomás nehezedik, hogy 2022 áprilisa előtt beoltassák magukat.

Minden egészségügyi és szociális ellátásban dolgozónak, beleértve a fogorvosokat is, 2022. február 3-ig kell megkapnia az első oltást. Ha ezt elmulasztják, a tavaszi határidőig nem kapják meg a második adagot.

Forrás: dentistry.co.uk