Ha Ön követi az influencereket a közösségi médiában, akkor tisztában lehet azzal, hogy a tökéletes mosoly elérése érdekében sokszor külföldre utaznak megcsináltatni fogaikat az emberek. Az esztétikai kezelések sokkal olcsóbbak olyan országokban, mint Törökország, az Egyesült Királysághoz viszonyítva és sok cég promócióért cserébe ingyenes kezeléseket kínál azoknak az influencereknek, akiket nagy számban követnek az olyan oldalakon, mint például a TikTokon. Számos kisebb influencer még arra is vállalkozik, hogy megmutassa lecsiszolt „cápafogait”, mielőtt a kezelés elkezdődik és kerámia héjat kapnának.

Természetesen csábító lehet a „tökéletes mosoly” elérése nagyon alacsony költségek mellett – vagy akár ingyen -, de mindez vélhetően nem éri meg, ha 40 éves korukra műfogsorra lesz szükségük – állítják a fogorvosok. Dr. Emi Mawson, cornwalli fogorvos a TikTokon figyelmeztet másokat a tengerentúlon végzett invazív kezelésekre, aminek következtében az embereknek “drakula fogai” lesznek. “Ezek nem fogászati héjak” – mondta a cápafogakról, amelyeket Katie Price által mutatott be. “Ezek korona fogpótlások, és nagy a különbség.”

Számos fogorvos attól tart, hogy azok a fiatalok, akik nem ismerik a korona és a héj közötti különbséget, később katasztrofális következményeket okozhatnak fogaiknak. Dr. Shaadi Manouchehri, londoni fogorvos megosztott egy TikTok videót az egyik influencerről, aki megmutatta „cápafogait”, és összehasonlította őket egy gyönyörű megjelenésű, koronákkal teli szájjal, azonban a fogorvos figyelmeztet mindenkit, hogy az influencer lánynak 40 éves korára műfogsorra lesz szüksége.

@dentist_emi

Let’s talk about Katie Prices ‘veneers’. #veneers #dentist

♬ original sound – Dentist Emi

Ezeket a gondolatokat visszhangozta egy detroiti székhelyű fogorvos is, Dr. Zainab Mackie, aki a TikTok oldalán kifejtette: Ha valaki héjat kap, akkor a foga nagy része még mindig ott van, csak egy nagyon kicsi része lesz lecsiszolva. Amikor valaki koronát kap, a fogait kis csonkokig csiszolják. Az Egyesült Királyságban vagy az Egyesült Államokban a fogorvosok a fogból legfeljebb fél millimétert csiszolnak le vagy még annyit sem, mielőtt egy személyre szabott héjat illesztenek a fog elejére.

Ez nagyban különbözik a koronáktól, ahol a fogból legalább két millimétert vagy még többet kell lecsiszolni, mint ahogy azt sok influencer fogátalakító videójában láthatjuk. A különbség azonban az, hogy az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban dolgozó fogorvosok nem használnának koronát az egészséges fogakra, ami azt jelenti, hogy sokan, akik Törökországba utaznak, egészséges fogakat csiszoltatnak le minden ok nélkül, Dr. Mawson szerint. Továbbá, a fogak csiszolása kockázatos, mivel az ideg sérülhet, amelyet általában a zománc véd.

Dr. Mackie elmagyarázta: „Ezt csak akkor lehet megtenni, ha lyukak voltak a fogban vagy azokból letörtek darabok.”
Miután a fogai le vannak csiszolva, nem lehet visszacsinálni, és valószínűleg 10 évente meg kell majd újra és újra csinálni, ami egy életen át költséges kezeléseket eredményez.

@drzmackie

Difference between crowns & veneers! #tiktokpartner #learnontiktok #veneers #dentalcrown #dentist intro vid: @ellisenoorahhamadi

♬ original sound – Your TikTok Dentist

Forrás: Unilad.co.uk