A fogászati ​​bevételek a várakozásoknál jóval hamarabb helyreálltak a járvány következményei ellenére. Az alábbi kimutatást a fogászati szektorról a Christie & Co. készítette, melyben a ​​piacot „figyelemre méltóan rugalmasnak” nevezték, figyelembe véve azt, hogy egy világjárvány sújtotta a ezt az iparágat is.

Korai szakasz
Ugyanakkor elismertek néhány kulcsfontosságú nehézséget is, nevezetesen azt, hogy a fogászati szektorral több szempontból is „igazságtalanul bántak” más egészségügyi intézményekkel összehasonlítva. “A több praxis is kihasználta az állami támogatási csomagokat, bár már korán kiderült, hogy a magánszektorban tevékenykedők, nem lesznek jogosultak a mások számára elérhető különféle pénzügyi támogatásokra” – állítja.

Arról is beszámoltak, hogy nagyon kevesen veszítettek el pácienseket, mert a betegek is kivártak és szinte egyáltalán nem mentek fogorvoshoz a pandémia kezdeti szakaszában. “Ez idő alatt a fogorvosi praxisok piaca gyakorlatilag szünetelt, mivel a vevők nem mozdultak ki otthonról.” „A teljesítések száma az egész piacon drámai módon csökkent, és főként az NHS (állami ellátás) gyakorlatára korlátozódott, ahol az orvosokat továbbra is teljes áron fizették.

Az ellátás folytatása
Annak ellenére, hogy a praxisok lehetőségében állt június 8-tól újra kinyitni, a jelentés azt sugallja, hogy „több hétig” tartott, mire számos magánrendelő újra működött. Új kötelező működési eljárás és a kevés előre foglalt időpont is nehézségeket okozott az optimális beteg áramlásnak. A nyár után azonban jobb lett a helyzet. “Az év előrehaladtával és a fogászat helyreállításával egyértelművé vált, hogy egyes előrejelzések a fogorvosi praxisok látogatottságának visszaesésével kapcsolatban tévedésnek bizonyultak” – írja. „A betegek tömegesen tértek vissza, és így a bevételek jóval hamarabb helyreálltak, mint vártuk.”

Jóslatok
A Christie & Co előrejelzése szerint a piac „továbbra is erőteljesen növekedni és erősödni fog”.

Az előrejelzések a következőket jósolják:
– A COVID következtében a szájegészségügy fontosabb lett és jobban előtérbe került, mint korábban. Arra számítunk, hogy ez tovább további pácienseket fog eredményezni a rendelőkben.
– Az ambiciózus kereskedők pótolni akarják az időveszteséget, így jelentősen megnőnek az új ügyletek számai
– A piac továbbra is erőteljesen növekszik. Az árkorrekciók azonban rosszabbul fogják érinteni a gyengébb minőségű vállalkozásokat, mivel ők nehezebb pénzügyi helyzetben vannak.
– A fogászati piacon a „gyógyulás szakaszában” lévő praxisok rugalmasabb pénzügyi struktúrákkal fognak haladni.

Forrás: Dentistry.co.uk