Jo-Anne Taylor megvizsgálja a fogászati influencerek térnyerését és azokat a kérdéseket, amelyeket figyelembe kell venni a közösségi médiába szánt tartalmak előállításakor.

Egyre több fogászati szakember használja a közösségi médiaplatformokat szakmai online jelenlétének bővítésére. Például szolgáltatásaik reklámozására és arra, hogy más klinikusokkal szakmai hálózatokat alakítsanak ki.

Ez az elmúlt években a fogászati “influencerek” számának növekedéséhez vezetett. A fogászati influencerek az Instagramon, a Tiktokon, a Youtube-on, a Twitteren és a Facebookon sokféle tartalmat készítenek. Néhányan arra használják a közösségi médiacsatornáikat, hogy a fogorvosi hivatással kapcsolatos kérdéseket vizsgálják. Ezzel másokat is a szakma felé ösztönöznek. Emellett tájékoztatják és oktatják a közvéleményt különböző egészségügyi témákról. Következésképpen sokan magas rangú fogászati, egészségügyi, fitnesz- és életmódbeli ajánlatokat szereztek, hogy márkanagykövetekké váljanak, vagy részt vegyenek márkaeseményeken és webináriumokon.

A fogászati influencerek előnyei a szakma számára
A fogászati influencerek és a közösségi médiában előállított fogászati tartalmak felbecsülhetetlen értékkel szolgálhatnak a szájegészségügyi kampányok/megállapodások tudatosítására. Összekapcsolhatják a nyilvánosságot az egészségügyi felvilágosítással azoktól, akik a legmegfelelőbb tudással rendelkeznek ahhoz, hogy azt átadják.

Ráadásul, ha jól csinálják, javíthatják a szakma imázsát. Ezáltal az emberek számára elérhetőbbé és bátorítóbbá válhat a fogászati szakemberekkel való kapcsolatfelvétel.

Képzett fogászati szakemberek hozzájárulása nélkül az egészségügyi félretájékoztatás a közösségi médiában megcáfolhatatlan maradhat. Fontos, hogy a fogorvosi szakma jelen legyen ezeken a területeken. Fontos azonban, hogy óvatosan járjunk el, ha egy magánszemély konkrét tanácsot kér, mivel ez valószínűleg gondozási kötelezettséget keletkeztet, és lehetővé teheti a páciens számára, hogy klinikai gondatlansági keresetet nyújtson be, ha elégedetlen a kapott tanáccsal.

Forrás: dentistry.co.uk