Vajon a fekete fogkrém, amelyben aktív faszén található, biztonságos és hatékony módja lehet a fogfehérítésnek?

A fog színét elsősorban a dentrit visszatükröződése adja, de a fogzománc állapota is sokat árnyal a képen. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy életmódbeli döntéseink is nagyban befolyásolják, milyen színárnyalatban játszik fogunk? A dohányzás, a kávézás például mind árnyalnak az alapszínen.

Számos honlap beszél olyan bárki által használható technikákról, amelynek segítségével otthon is fehéríthetünk a fogunkon. Ehhez fontos tudni, hogy a korona színén természetesen semmilyen eljárás nem változtathat, a többi fogat viszont gyakran igyekszenek eper, banán, alma és faszén segítségével fehérebbé tenni.

Tavaly a YouTube-on egy igen népszerű videó kezdett terjedni, amely az aktív faszén fogfehérítő hatása kapcsán mutatott be egy otthoni technikát. A több mint másfél milliós nézettségű anyagból kiderül, hogy a faszén valóban képes a fogakat fehérebbé varázsolni, mivel természetes nedvszívó tulajdonságainak köszönhetően eltávolítja a fogról az olyan elszíneződéseket, mint a kávé, a tea, a bor és a lepedékek.

Az aktív szén semmilyen irritációt nem okoz, mérgező anyagot nem tartalmaz. Elég hetente egyszer 3-5 percig sikálni vele a fogakat, és az eredmény hamarosan láthatóvá válik.

Forrás: medipress.hu