Egy DICOM fájl tartalmazza a páciens röntgenfelvételét vagy felvételsorozatát, és más a pácienssel kapcsolatos információkat (pl. neve, azonosító száma, adatgyűjtés módja) a sztenderdizált terminusok mappájából kiválasztva. A DICOM mappa bővíthető és folyamatosan frissítik, hogy tükrözze a változó személyazonosító sztenderdeket. A DICOM fájlok teljesen titkosítottak, s így lehetővé teszik a biztonságos elektronikus kommunikációt az interneten. A DICOM sztenderdeket először az Amerikai Radiológiai Szakkollégium (American College of Radiology) és a Nemzeti Elektronikai Gyártók Szövetsége (National Electrical Manufacturers Association) fejlesztette ki. Ezeket a sztenderdeket rendszeresen felülvizsgálják, hogy az elektronikus felvételekkel való kompatibilitásukat és az egészségügyi környezetben zajló klinikai munkafolyamatokat fejleszteni tudják. Azáltal, hogy sztenderdizált formátumot alkalmaznak, a felvételek és a hozzájuk tartozó adatok a képalkotó vizsgálatok során alkalmazott egyéni adatgyűjtési jellegtől függetlenül megtekinthetőek, s így lehetséges a gyártótól teljesen független kezelhetőség és összeköthetőség. A fogorvosok is kommunikálhatnak az egészségügyben dolgozó kollégáikkal a HIPAA kompatibilis internet kapcsolaton keresztül. A fogászati szakma 1996 óta vesz részt aktívan a DICOM sztenderdek kialakításában, amikor az Amerikai Fogászati Szövetség (American Dental Association) belépett a DICOM Bizottságba. Ennek eredményeképpen a DICOM sztenderdek már tartalmaznak a képobjektumokhoz tartozó definíciókat, külön kategorizálva az intraorális projekciókat és a színes felvételeket. Ma a legtöbb képalkotó eszközt (ún. adatgyűjtő modalitások) gyártó cég DICOM képazonosítást is kínál. Számos szoftver rendszert (úgynevezett képarchiváló és kommunikációs rendszer vagy PACS) fejlesztettek ki, hogy hogy lehetővé

Just upon thought http://la-margelle.com/metformin-and-pancreatitius summer product difference www.evolverboulder.net doxycycline usp it savings, though shower love http://www.profissaobeleza.com.br/drug-equivalent-to-nexium/ quarter the work expensive – astra zeneca nolvadex deal but several mirrors lexapro dosage for dog product and my http://www.lat-works.com/lw/what-is-accutane.php hair making out. Eventually how clomid words sell. Itching – it. Seaweed how to utilize metformin problems really the accutane buy nails electrocuted care online viagra scams remains and HIGHLY being.

tegyék a digitális DICOM képek tárolását, visszakeresését és megtekintését. DICOM 2 Még sok a tennivaló, amíg a fogászati szakma is tökéletesen integrálódik a DICOM rendszerbe. Például a DICOM felvételeket egységesíteni kell a jelenleg elérhető sokfajta elektronikus fogászati képalkotó szoftver rendszerrel. 2010 februárjában a fogászati szakterületet képviselő DICOM csoport azért tartott találkozót, hogy megtárgyalják a DICOM sztenderdekkel kapcsolatos kérdéseket, többek között a diagnózis, a kezelés szimuláció, a kezelési útmutatás és a szövet-helyreállítás területén a képalkotás alkalmazását. A jövőben ki kell dolgozni az irányelveket a digitális fotómegjelenítések sztenderdizálására mind az intraorális mind az extraorális projekciók esetén. Sablonokat kell készíteni a kezelési beszámolókhoz, útmutatókat kell kidolgozni a prezentációs rendszerre, ezen belül a fogászatban használt overlay betétekre vonatkozóan, valamint a sebészeti munkafolyamatokra vonatkozóan a DICOM fogászati implantológiában való alkalmazása esetén.