Folyamatos és töretlen fejlődési pályája az elmúlt években még inkább felgyorsult. A családi vállalkozás napjainkra Magyarország vezető implantológiai cége lett, érdemeit határainkon túl is elismerik.

A Denti System Kft. 1989-ben alakult meg azzal a szándékkal, hogy a hazai fogorvosi gyakorlat részére olyan fogorvosi implantációs rendszert fejlesszen ki és állítson elő, amely a rászoruló fogbetegek számára széles körben elérhető, a fogorvosok számára pedig biztonságosan és gazdaságosan alkalmazható. Elsődleges céljuk az volt, hogy eleget tegyenek a páciensek mind nagyobb elvárásainak, ezzel segítve őket egy jobb életminőség eléréséhez.

A Denti System Kft. magyarországi kereskedelmi tevékenysége az új évezred első éveitől kezdődően külföldi piacokkal bővült. Disztribúciós hátteret alakított ki többek között Svájcban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Norvégiában, Oroszországban, Romániában, Ukrajnában és Bulgáriában. A külföldi piacszerzés hatására szükségszerűvé vált a Denti System Kft. infrastrukturális hátterének erősítése, ami az elmúlt évben a Denti Oktató Központ, illetve a DentiDent Implant Clinic elindításával, valamint új telephely létesítésével és új kereskedelmi iroda megnyitásával valósult meg.

 

Denti Oktató Központ és a DentiDent Implant Clinic

A Denti System Kft. tevékenységei között prioritást élvez az oktatás. 1990 óta tart elismert egyetemi professzorok és a Denti referencia főorvosainak segítségével akkreditált implantológiai tanfolyamokat. Ennek a tevékenységének megerősítésére nyitotta meg 2009-ben a Denti System Kft. az Oktató Központját és a DentiDent Implant Clinic referencia rendelőjét Budapesten. A DentiDent Implant Clinic, mint a Denti System központi referenciarendelője, lehetőséget kínál az implantológia után érdeklődő, illetve a fogorvosi implantológiát már művelő szakemberek folyamatos továbbképzésére. Orvoscsapatuk a hazai fogorvoslás prominens személyiségei, élükön prof. dr. Vajdovich Istvánnal, aki már több mint 30 éve foglalkozik a fogorvosi implantológia kérdéseivel, emellett vezeti és irányítja a cégen belüli szakmai munkát. Az elmúlt negyed évszázadban felgyűlt tapasztalat és archív anyag igen széles lehetőséget nyújt a legkülönbözőbb esetek tanulmányozására.

Új üzem a Szentesi Ipari Parkban

A Szentesi Ipari Park déli zónájában létrejött beruházás 2010. március 1-jén indult, amelynek keretében egy 716 m2-es új üzemépület épült fel. Ezzel egy olyan modern, Magyarországon egyedülálló beruházás valósult meg, melynek keretében a Denti System Kft. a GNP-irányelveknek megfelelő steril csomagolóüzemet hozott létre. Az új üzem lehetőséget teremt a vállalkozás saját termékeinek mind magasabb szintű előállítására, és helyet biztosít további kutatás-fejlesztési tevékenységek folytatására is. A beruházásnak köszönhetően a következő három évben mintegy hét új munkavállaló foglalkoztatása válik lehetővé. Emellett számos helyi beszállítónak nyújt munkalehetőséget, és ezáltal az egész régió gazdasági fejlődéséhez is hozzájárul.

Új kereskedelmi iroda Budapesten

A 2011-es év az új gyártócsarnok átvételén kívül más infrastrukturális fejlesztést is hozott magával. A Denti System Kft. kereskedelmi irodáját Budapesten a XXI. kerület újonnan felépült részében, a Tóvárosban nyitotta meg. Az új kereskedelmi irodában mintegy 120 négyzetméteren, exkluzív környezetben, felkészült értékesítési munkatársak csapata várja a vásárlókat és látogatókat.

Denti® Implantációs Rendszerek

A Denti System Kft. minden terméke saját fejlesztésű, magas minőségű, európai (Hager&Meisinger GmbH, Németország) gyártású. A fogászati implantológiában tevékenykedő cégek között is kiemelkedő termék szortimenttel rendelkezik, hiszen mintegy 8 különböző implantációs rendszert fejlesztett ki és hoz forgalomba.

Egyfázisú implantációs rendszerek
Dc – Denti® Circon Implantációs Rendszer
Dop – Denti® One Piece Implantációs Rendszer
Dn – Denti® Needle Form Implantációs Rendszer

Kétfázisú implantációs rendszerek
Ds – Denti® Screw Form Implantációs Rendszer
Dr – Denti® Root Form Implantációs Rendszer
Dbl – Denti® Bone Level Implantációs Rendszer
Dcr – Denti® Circon Root Implantációs Rendszer
Deo – Denti® Extra Oral Implantációs Rendszer

Legújabb fejlesztései között szerepel a DCR kétfázisú cirkónium-dioxid biokerámia implantációs rendszer, amely egyedülálló termék világviszonylatban is. Ezzel a termékkel jelent meg és ért el 2011-ben kimagasló sikereket a 34. International Dental Show-n Kölnben, Németországban. Termékei kiváló minőségének garanciája a Hager & Meisinger GmbH, amely 2005 óta nemcsak gyártója implantátumainak, műszereinek és implantációs rendszereinek, hanem mindezek mellett a Denti System Kft.-t fejlesztési hátterével is támogatja. A Denti System Kft. termékpalettája összeállításakor a komplexitásra törekszik, vagyis minden olyan terméket kínál és forgalmaz, ami a fogászati implantológia magas szintű műveléséhez szükséges. Többek között forgalmazza a W&H termékeit, ultrahangos sebészeti készüléket, membránokat, csontpótlókat és egyéb, az implantológusok számára nélkülözhetetlen anyagokat/eszközöket is. A Denti System Kft. munkatársai méltán büszkék a cég megalapítójára, a magyar fogorvosi implantológia egyik megteremtőjére, prof. dr. Vajdovich Istvánra, akinek március 15-e alkalmából Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter – a Magyar Köztársaság elnöke megbízásából – a kiváló orvosi munkájáért, az implantológiában végzett úttörő oktatási tevékenységéért a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta.

Körtvélyessy Győző