A győri Dent-Art-Technik nyerte a 2016-os Hungary Dental Award Az év fogtechnikai laborja címet, melyért tavaly óta pályázhatnak a laborok. A Hungarian Dental Award hagyományteremtő kezdeményezése a teljes szakma számára kihívást jelent, hiszen a laboron kívül fogorvos, asszisztens, szájhigiénikus, fogtechnikus, rendelő és kereskedő egyaránt kaphat díjat.

hda7

Minden szakmának, így a fogászatnak is, rögzítettek az alapvető minőségi követelményei, azonban nem elég csak ezeknek megfelelni. A páciensek egyre fokozódó elvárásai, a szakma folyamatos változásai egyre magasabb színvonalú ellátásra ösztönzik a fogászati szakembereket is. A globális piacon pedig nem pusztán a hazai, de a nemzetközi sztenderdeket is túl kell szárnyalni.

Díj_2016A HDA a kimagaslóan tehetséges szakembereket és vállalkozásokat díjazta, azokat, akik kiegyensúlyozott minőséget produkálnak a szakterületükön. A díjra minden magyarországi fogászati szolgáltatást nyújtó klinika, rendelő, önálló praxissal rendelkező fogorvos, fogtechnikai labor, önálló fogtechnikus, szájhigiénikus, kereskedő jelentkezhetett, a szakma legjobbjaiból álló zsűri, Dr. Gerlóczy Pálnak, az SZTE címzetes egyetemi docensének elnökletével döntött a legjobbakról.

„A Dent-Art-Technik számára ez a díj azért jelent különösen sokat mert az orvosoktól, páciensektől érkező visszajelzések mellett a szakma részéről is megerősítést nyer, hogy a befektetett munkánk valóban magas minőséget eredményez.” – mondta el Kónya János, fogtechnikus mester, a Dent-Art-Technik tulajdonosa a díj kapcsán.