A COVID-19 kétségkívül még hónapokig fogja befolyásolni a fogászati szektort. Vessünk egy pillantást arra, hogy a betegek hogyan tekintenek fogorvosi látogatásukra, valamint néhány ajánlást arra, hogy 2021-ben hogyan erősítse praxisát.

2020 sokak számára nehéz év volt. Valami olyan történt amire senki sem számított. 2020 márciusától napjainkig a fogászat örökre megváltozott. De nem minden változás rossz. A pozitív változások révén lehet fejlődni.

Míg a fogorvosi szolgáltatásokra fordított összesített kiadás 16,8% -kal csökkent 2020-ban, „A világjárvány után kialakuló új normák valószínűleg eltérnek majd a pandémiát megelőző kiadási szokásoktól.” Továbbá: „A távegészségügyi szolgáltatások használatának közelmúltbeli növekedését fenn kell tartani, mely a pandémiát megelőző arányokat jóval meghaladja jelenleg.”

Alább található néhány előrejelzés a fogászatról 2021-re vonatkozóan, valamint néhány stratégia a fogorvosi praxisok megerősítésére.

Fogászati előrejelzések 2021-re:
– A fogorvosi rendelők, különösen az egyszékes praxisok, nagyobb nehézséget fognak érezni a betegek megtartásában és az elveszítettek pótlásában.
– A munkaerőhiány továbbra is hatással lesz a fogászati iparra.
– A teledentistry-nek még nagyobb befolyása lesz.

Ajánlások 2021-re:
– Rendszeresen kommunikáljon a betegekkel.
– Kínáljon pácienseinek és csapatának kényelmes, érintés nélküli lehetőségeket.
– Dolgozzon azon, hogy új betegek vonzzon rendelőjébe 2021-ben.

Az Amerikai Fogorvosi Szövetség (ADA) Egészségpolitikai Intézete a COVID-19 hatását vizsgálta a fogászati szektorra vonatkozóan egy tanulmányban, melynek címe „A COVID-19 hatása a fogászati szektorra”.
Az alábbiakban felsoroljuk a jelentés leglényegesebb eredményeit arról, hogy a betegek hogyan viszonyulnak jelenleg a fogorvosi ellátáshoz.

Fogyasztói gondolatok a fogorvosi látogatásokról:
– 23% jelenleg aktív beteg.
– 60% készül menni a következő fogorvosi időpontjára.
– 12% orvosi áttörésre vár – azaz egy COVID-19 oltásra és / vagy a vírus hatásainak enyhítését és orvoslását igazoló orvosi protokoll biztosítására -, mielőtt visszatér a kezeléshez.
– 5% hajlandó meglátogatni a fogorvost, ha vagy a  helyi / országos egészségügyi hatóságok, a helyi / nemzeti kormányzati tisztviselők és / vagy maga a fogorvosi praxis biztosítja, hogy biztonságos elmenni egy fogorvosi rendelésre.

Mivel a betegek 83% -a készen áll és hajlandó elmenni a fogorvoshoz, kicsivel több erőfeszítést tegyen annak érdekében, hogy megnyugtassa őket, hogy az Ön praxisa biztonságos. Ez az egyik kritikus módja annak, hogy megerősíthesse praxisa helyzetét az elkövetkező hónapokra. Továbbá, a teledentistry segítségével pedig a legszorongóbb betegeket is elérheti, akik személyesen félnek elmenni rendelőjébe.

Forrás: Dentistryiq.com