AMA Praxis, amiből már annyi sejthető, hogy ez nem eme praxis, hanem valami más. Főként belsőépítészettel, orvosi rendelők, kezelők, egész praxisok berendezésével, építészeti kivitelezésével foglalkoznak. 

Ma általában az orvosok maguk rendezik be a rendelőjüket – és ez működhet is, ha a doktor nagyon ügyes, sok ideje, energiája van. Ám mindinkább nyilvánvaló, hogy jobban jár, ha olyan embereket bíz meg a munkával, akik már évek óta hivatásszerűen ezzel foglalkoznak, van benne tapasztalatuk, kiépített kapcsolatrendszerük.

Horváth Ágnes belsőépítész, Doszpoly András építész

Horváth Ágnes belsőépítész (középen), Doszpoly András építész (balra).

Az orvos ezzel időt, pénzt takarít meg, ráadásul szép, korszerű – és ami a legfőbb – nyugodt körülmények között dolgozhat. A belső terek kialakítása ugyanis egyáltalán nem mindegy a betegnek sem. Mindjárt jobban érzi magát, ha olyan környezettel találkozik, ami meleg, barátságos, sok szempontból akár még az otthonával is egyenértékű. Az ilyen bútorozás, berendezés határozottan oldja a fogorvostól való félelmet, csökkenti a stresszt. Nagy szerepet játszanak ebben a színek, a lekerekített formák, a matt, nem csillogó felületek. A megvilágításnak például a kezelőtérben szigorú szakmai követelményei vannak, de ezek már nem érvényesek a váróhelyiségekben. Oda valami más kell. Már a belépés pillanatában fontos, hogy az érkezőt ne rideg, kórházszerű környezet fogadja, az ismétlődő kezelésekre is sokkal szívesebben tér ide vissza a páciens.

Referenciáink

Ama ref2

Bővebb információ: www.amapraxis.com
R. A.