Aktuális

hírek, érdekességek

Megerősítették az IDS szeptemberi megrendezését

A szeptemberi Nemzetközi Fogászati Kiállítás (IDS) előkészítéseként a szervezők tegnap sajtótájékoztatót tartottak, hogy tájékoztassák a nemzetközi médiapartnereket a közelgő eseményről, amit hibrid kiállításként terveznek megtartani. 

COVID-19

Legújabb

COVID-19 – „félelem, tehetetlenség és terror”, ezt érzik a frontvonalban dolgozó fogorvosok Kínában

Kínában a koronavírus-járvány idején dolgozó fogászati személyzet „félelem és terror” érzését tapasztalta - derült ki egy friss felmérésből. A tanulmányban, - amely a COVID-19 fogászati ​​szakmára gyakorolt ​​pszichológiai hatásait vizsgálta -, a kutatók azt állapították meg, hogy különböző mértékben érintette a személyzetet. Több mint 950 fogászati szakember töltötte ki a kérdőívet, amelyek pszichológiai jólétüket értékelték. Ez magában foglalta a betegegészségügyi kérdőívet is, amely az egyik leggyakrabban használt depresszió-szűrő eszköz az egészségügyi intézményekben.

Általános fogászat, Szájhigiénia

Legújabb

Mentális egészségügyi kezdeményezés fogorvosok számára

A múlt héten a Mentális Egészség Alapítvány a mentális egészségtudatosság hetét ünnepelte, arra ösztönözve az Egyesült Királyság lakosait, hogy vegyék számba pszichológiai jólétüket. Ebből az alkalomból a Dental Professionals Alliance (DPA) elindította a Mental Health Wellness in Dentistry keretrendszert, egy olyan kezdeményezést, amely felszólítja a fogorvosi rendelőket, hogy a mentális egészséget tekintsék prioritásnak.

Svédország fogorvoshiányt jósol

15 év múlva hiány lesz a fogorvosokból. Erre a következtetésre jutott a svéd kancellári hivatal és a svéd felsőoktatási hatóság (UKÄ) új előrejelzése, amely felméri az egyetemi diplomások iránti munkaerő-piaci igényt és az oktatási intézményekben számukra rendelkezésre álló képzési helyek számát.

Egy friss tanulmány szerint, az egészségügyi dolgozók 23% bizonytalan a vakcinával kapcsolatban

Miközben a világ vezetői továbbra is folytatják az oltási programok bevezetését és a lakosságot a védőoltások beadására ösztönzik, egy dolog egyértelmű: még mindig vannak olyanok, akik elutasítják vagy késleltetik a védőoltást. Az egészségügyi dolgozók kiemelt csoportot képeznek, mivel ők fokozottan ki vannak téve a fertőzés kockázatának. Egy nemrégiben készült tanulmányban azonban a kutatók azt találták, hogy az Egyesült Királyságban az egészségügyi dolgozók mintegy negyedénél uralkodik a vakcinázással kapcsolatos vonakodás, és hogy fehér brit kollégáikhoz képest egyes etnikai kisebbségi csoportok nagyobb ellenállást tanúsítanak az oltás beadatásával szemben.

Betöltés