COVID-19

Legújabb

Mi a távegészségügy jövője a fogászatban?

A SARS-CoV-2 járvány következtében a fogorvosi praxisok túlnyomó többsége egy időre részben vagy teljesen bezárt, emiatt a rutinszerű fogorvosi kezeléseket pedig elhalasztották. Míg egyes rendelők újból megnyíltak a személyes kezelések céljából - bár fokozott egyéni védőeszköz-intézkedésekkel -, mások módosították működésüket, és távegészségügyi szolgáltatásokat kínáltak.

, Digitális fogászat, Fogtechnika

Legújabb

Öt lépés a fájdalommentes fogászat gyakorlásáig

A kutatások azt mutatják, hogy a fogorvosok 75% -a panaszkodik izom-csontrendszeri fájdalomra, és most a COVID-19 járvány további stresszt és fizikai megterhelést eredményez. Dr. Bethany Valachi, a Practice Dentistry Pain-Free: Evidence-based Strategies to Prevent Pain és az Extend Your Career könyvek szerzője, valamint az ergonómia klinikai oktatója a portlandi Oregon Egészségügyi és Tudományegyetemen január 13-án élő webes szemináriumot tart. Be fogja mutatni azt, azt öt lépésből álló rendszert, melynek célja a fájdalom eltávolítása a fogorvosi gyakorlatból.


Hogyan károsíthatja a beteg rágási szokása a fogászati implantátumot?

A rágás megváltoztatása károsíthatja az implantátumot, derült ki egy új tanulmányból, amelyet egy fogorvos csoport végzett a RUDN egyetemen. A fogimplantátumok korai romlásának egyik legfontosabb okaként, a rágás domináns oldalának változását említik. A betegnek általában három-négy hónapig tart, amíg megszokja a fogászati implantátumot. Ez idő alatt a rágás típusa és a fogak terhelése is megváltozhat. Ennek eredményeként a műtét után a beteg a másik oldalon rághat, ami megnehezítheti a számára az implantátumhoz való alkalmazkodást, és ennek következtében rendellenességekhez vezethet a csontban.

Nyugodt várótér kialakítása a betegek számára

Az emberek 36% -a fél vagy ideges, amikor meglátogatja a fogorvosát, azonban az emberek 12% -ának ennél sokkal erősebb félelme van. Ha a várótermi élmény stresszes vagy kellemetlen, ez fokozhatja az időpontjuk napján jelentkező szorongást. Ezért fontos, hogy a várótermet nyugodt hellyé tegye, ahol a páciense kellemesen töltheti idejét, és gondoskodjon arról, hogy ne legyen rendetlenség. Kényelmes hőmérsékleten kell tartani, és olyan funkciókkal kell ellátni, melyek elvonhatják a páciensek figyelmét. Ha egy nyugodt szentélyt hoz létre a várójában, segíthet az enyhe szorongásos betegeknél, hogy nyugodtan érezzék magukat mielőtt elkezdődik a kezelés.

Betöltés