A kongresszus mottója „A Fogászati Implantátumok Folyamatosan Fejlődő Világa”, a rendezvény a legmagasabb szinten fogja egyesíteni a tudományt és a gyakorlatot.

A CAMLOG Alapítvány egy tudósok által, a svájci törvények alapján létrehozott alapítvány. Kiemelten támogatja a tehetséges fiatalokat, az alapvető és alkalmazott kutatások előmenetelét, valamint a folyamatban levő oktatást és képzést a fogászati implantáció és egyéb területek fejlesztése céljából a páciensek érdekében. A tudomány iránti felelősségének tudatában a CAMLOG Alapítvány felelősséget vállal a kétévente megrendezésre kerülő CAMLOG Nemzetközi Kongresszus tudományos programjáért.

Ahogy az ezt megelőző CAMLOG Kongresszuson is, a bizottságban számos magas rangú tudományos személyiség képviselteti magát Prof. Mariano Sanz (Spanyolország) és Prof. Fernando Guerra (Portugália) elnöklete alatt. „A Fogászati Implantátumok Folyamatosan Fejlődő Világa” mottónak megfelelően napirendre kerülnek a fogbeültetés tudományos és gyakorlati téren zajló folyamatos fejlesztései.

A kongresszus résztvevői elsőosztályú prezentációkat hallgathatnak meg, amik egy oldalról segítenek elmélyíteni a hallgatóság szaktudását, másrészt hozzájárulnak a fogorvosok klinikai eredményeinek javításához a mindennapi gyakorlatban. Az előkészületek folyamán a kongresszust több műhelyfoglalkozás előzi meg. A kongresszus legfőbb témái a klinikai koncepciók és ajánlások, valamint a multifaktoriális döntéshozás komplexitása a fogászati implantáció során. Ezen kívül a szakma ellentmondásos témáinak is szentelünk előadásokat és beszélgetéseket. A figyelem középpontjában az áll, hogyan lehet a témákon belül felmerült koncepciókat kivitelezni a mindennapi implantálás gyakorlatában.

A tudományos kongresszus színvonalas programjain kívül magának a helynek, Valenciának is megvan a saját vonzereje. A mediterrán térségben való elhelyezkedésnek és a kellemes éghajlatnak köszönhetően, Spanyolország harmadik legnagyobb városa különösen vonzó célpont lehet mindenféle ízlésű látogató számára. Minden tudomány-, kultúra-, művészet- és építészetrajongónak kötelező program a futurisztikus Ciudad de las Artes y de las Ciencias megtekintése. Ez a csúcstechnológiai tudományos park, ami a Turia folyó kiszáradt és urbanizált medrében található, méreteivel és építészeti extravaganciájával kétségkívül egyedülálló a világon.

Írja be a naptárába az időpontot! A CAMLOG önt is várja az 5. Nemzetközi CAMLOG Kongresszuson Spanyolországban.