Csúcstechnológia alkalmazásával nemcsak a termékek fejlesztésére, hanem a gyártástechnológia korszerűsítésére is nagy hangsúlyt helyezünk. Kiváló orvos-mérnök együttműködés révén született a CorticaL fogászati implantátumcsalád is 2006-ban. Erre az adott indíttatást, hogy az egyik tulajdonos részére aktuálissá vált a fogpótlás elvégzése, aki saját maga részére tervezte meg ezt az implantátumot. Így ebből a típusból az első 7 darab neki került beültetésre, melyek azóta is problémamentesen funkcionálnak. Dr. Miskolci Sándor tapasztalataira építve, a felmerült igyények figyelembevételével, napjainkra a CorticaL egy korszerű rendszerré vált. A CorticaL legfőbb jellemvonásai az összefoglaló ábránkon olvashatók (lásd másik oldal). Ezek közül kiemeljük a felépítmények kúpos kapcsolatát, melyet 1989 óta használunk különböző rendszereinknél, leginkább hatszögelfordulás-gátlással társítva.

Az implantátum menetkialakításának jellegzetessége pedig egy olyan kettős rádiuszos menet, mely epszilon formájú, innen kapta az epszilon menet elnevezést. A nagy menetemelkedés és a nagy menetmélység komoly stabilitást kölcsönöz az implantátumnak primeren is. Ezen kúpos csavarmenet jól tömöríti a csontot, így az esetek nagy részénél előtömörítés szükségtelen. A CorticaL felületstruktúráját a jól bevált, 1989 óta alkalmazott „BioTiS” eljárásunkkal alakítottuk ki. Ennek lényege a tisztaság, melyet egy összetett savazási és elektrokémiai tisztítási folyamaton keresztül valósítunk meg. Ezen immár klasszikusnak mondható eljárásunkkal felületkezelt implantátumok, a több mint 20 éves tapasztalataink szerint, rendkívül jól csontosodnak. Ez a tapasztalat megállja a helyét az egyfázisú csavarokra épülő – a beültetést követően 3-5 napos sebgyógyulást kivárva – terhelésnek kitett fogművek esetén is. Az implantátumrendszer legnagyobb előnye az egyszerűség, mely sokoldalúsággal párosul.

A legbonyolultabb esetekre is gyári fejek állnak rendelkezésre, melyek a NORMÁL méretű 3,5-6 mm átmérőjű implantátumtartományban azonos kapcsolódási mérettel illeszkednek. Kevés csont esetén jól használhatók az EXTRA RÖVID (6-7 mm hosszú) implantátumok, illetve az EXTRA VÉKONY (átmérő 3 mm) belső illeszkedésű csavarok. A BIONIKA mint hazai gyártó nem csak előre gyártott, hanem egyedi jelleggel tervezett felépítményekkel is segíti a felhasználókat, mint ahogy ez az igények alapján kiderült, nagy sikerrel. Például lehetőség van 0–45 fokos implantátumbeültetési szög esetén is megfelelő megoldásra.
Nagy erőfeszítést teszünk annak érdekében, hogy határainkon kívül is piacképes európai színvonalú csomagolási kultúrát valósítsunk meg. Az alkalmazott hármas csomagolás fő eleme egy víztiszta műanyagból fröccsöntés technológiával előállított bliszterdoboz, melyet gyógyszeripari alumínium bliszterfólia zár le. Ebbe helyezzük a záródugóval lezárt implantátumot tartalmazó üvegcsét. A külső csomagolódoboz esztétikus megjelenésű és a méretstruktúrához igazodó színkóddal van ellátva. A CorticaL Fogászati Implantátum Rendszert ajánljuk mindazoknak, akik lépést kívánnak tartani a fogászati implantológia fejlődésével, és valódi garanciát várnak el a gyártótól.
(X)

Dr. Miskolci Sándor, Hajdú József